Як центр зайнятості допомагає безробітнім відкрити свій бізнес

  • 15 січ. 2019 10:01
  • 739
    • Новина Як центр зайнятості допомагає безробітнім відкрити свій бізнес Ранкове місто. Кропивницький
     
    Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення», одним із основних завдань, яке покладено на державну службу зайнятості, є сприяння громадянам в організації підприємницької діяльності. Таке сприяння здійснюється шляхом виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації безробітними підприємницької діяльності та надання безоплатних індивідуальних і групових консультацій з питань організації та провадження підприємницької діяльності. 
     
    Крім того центри зайнятості можуть приймати рішення щодо надання суб’єктам малого підприємництва, які працевлаштовують безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності, компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Така компенсація також надається роботодавцям, які працевлаштовують на нові робочі місця громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. 
     
    - Фінансові ресурси, які виділяються з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття для підтримки підприємництва, є доволі обмеженими. Внаслідок цього обласний центр зайнятості зацікавлений у залученні до вирішення питань підтримки підприємництва безробітних коштів місцевих бюджетів та програм міжнародної технічної допомоги, що реалізуються неурядовими організаціями. Розраховуємо на вирішення таких питань завдяки нещодавно прийнятій обласною радою Регіональною програмою розвитку малого та середнього підприємництва у Кіровоградській області на 2019-2021 роки (рішення ради від 11 грудня 2018 року № 594), – зазначив Богдан Стоян, заступника директора Кіровоградського обласного центру зайнятості.
     
    За інформацією Б. Стояна, у 2018 році центрами зайнятості області була виплачена допомога по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності 30 особам. Прийняті рішення щодо надання роботодавцям компенсації єдиного внеску відносно 312 працевлаштованих безробітних.
     
    Нагадаємо: Кому на Кіровоградщині найпростіше знайти роботу