Культурна мозаїка. У Кропивницькому народився новий театр (ВІДЕО, ФОТО)

  • 14 січ. 2019 15:05
  • 2002
  •  
    Різдвяні дні нового, 2019 року принесли кропивницьким шанувальникам Мельпомени сюрприз: прем’єру новонародженого Сучасного театру сатири. Для міста, яке вважається колискою українського театру, і де вже існує «канонічний» музично-драматичний театр імені Кропивницького, створення нової трупи є досить зухвалим кроком. На нього й відважився Роман Бутовський – перукар-стиліст, для якого лицедійство – давнє хобі.
     
     
    Свого часу він був актором студентського театру «Резонанс» імені Валерія Дейнекіна, а нині обрав амплуа актора Сучасного театру сатири. 
     
    – Проектний театр "Сучасний театр Сатири" - творче об'єднання професійних акторів, акторів-аматорів та просто творчих особистостей, які життя не уявляють без позитиву, сміху та радощів, - пояснює він. – Сатира, гумор, фарс, іронія, пародія – все це є рушійною силою в отриманні та даруванні позитивних емоцій собі та глядачу. 
     
    Першою виставою, представленою на суд публіки, стала  комедія за п'єсою Міро Гаврана "Чоловік моєї дружини". Йдеться в ній про такий собі «чотирикутник кохання», в центрі якого – винахідлива провідниця Драгіца. Не знайшовши ідеального чоловіка в житті, вона «склеїла» його з трьох різних коханих, які мешкають у різних містах. Кожного з чоловіків вона регулярно відвідує й вміло створює ілюзію вірної дружини «до гробовой доски». Аж ось одного разу рогоносці зустрічаються…   
     
     
    Чотири дні поспіль, з 10 по 13 січня, в дитячій бібліотеці імені Маланюка, де проходили прем’єрні покази, не стихав сміх. Публіка прихильно сприйняла і саму п’єсу, і гру акторів Олександра Теслі, Олени Франтасової та власне Романа Бутовського. До речі, заради достовірності образу він пожертвував своєю розкішною шевелюрою, створивши на її місці величезну лисину. Нічого, кажуть, до весілля заросте. 
     
    Людмила Макей