У 2019 році на екрани вийдуть 19 серіалів українського виробництва

  • 14 січ. 2019 11:00
  • 853
  •  
    Про те, як Міністерство культури підтримує вітчизняний кінематограф, розповів міністр Євген Ніщук у ефірі популярного інформаційного телеканалу «Прямий».
     
    - По Міністерству культури за програмою патріотичного спрямування пройшло 69 проектів, серед них 19 телевізійних серіалів, які зараз в процесі виробництва. І вже десь в середині цього року будуть виходити на телеекрани, – розповів міністр культури. 
     
    Євген Ніщук визнав, що благі наміри наштовхнулись на критику: чому, мовляв, держава має інвестувати в комерційні телеканали. 
     
    - Так, ми пішли вперше на те, що 50% ми інвестуємо у створення телевізійного серіалу – чи це документального, чи художнього, чи анімаційного – для того, щоб змінити картинку на телевізійних екранах, щоб з’явилися не про "російських мєнтов" фільми, а про наші історії, без будь-якої пропаганди, без будь-якої цензури. Фільми на різну тематику... Обмежень жодних. Але саме повний цикл українського виробництва та українськими акторами в головних ролях, – сказав міністр культури у ефірі телеканалу «Прямий».