Кропивницький: Резонансні та кримінальні події, що сталися на минулому тижні

  • 14 січ. 2019 08:50
  • 873
    • Новина Кропивницький: Резонансні та кримінальні події, що сталися на минулому тижні Ранкове місто. Кропивницький
     
    У одній із маршруток Кропивницького відвалилося колесо під час руху (ФОТО)
     
    Сьогодні, 11 січня, у Кропивницькому під час руху маршрутного таксі №108 відвалилося заднє колесо. 
    Про це повідомляють користувачі соцмереж. 
     
    Сталося це близько 14.00 по вулиці Комарова.
     
    108-й маршрут належить приватному підприємству «ОЛІКС», директором якого є Дмитро Вінницький. Згідно договору, перевізник має забезпечити якісне, безпечне та своєчасне перевезення пасажирів.
     
     
     
     
    На Ковалівському мосту дівчина ледь не вчинила самогубство (ВІДЕО)
     
    Спробі самогубства завадили кропивницькі патрульні. Цієї ночі близько 1-години під час патрулювання міста інспектори помітили жіночу постать на мосту, що на вулиці Вокзальна. 
     
    На огорожі транспортної споруди сиділа молода дівчина, а її наміри не викликали сумніву. Патрульні миттєво відреагували та перетягли її на безпечну сторону.
     
    Інспектори поліції спробували заспокоїти молоду особу та зрозуміти, що спонукало її до такого кроку. Виявилось, що до почуття відчаю 19-річну кропивничанку штовхнули сімейні негаразди та непорозуміння з коханим чоловіком.
     
    Патрульні заспокоїли дівчину та напоїли гарячим чаєм, а після відвезли додому. Вона подякувала патрульним за допомогу та слова підтримки у потрібну мить. На самкінець запевнила, що до таких необдуманих кроків більше ніколи не вдаватиметься.
     
     
    У Кропивницькому затримали двох злочинців, які грабували перехожих на вулицях
     
    Осіб, ймовірно причетних до двох грабежів, оперативно виявили патрульні. Про це у фБ повідомляє Патрульна поліція Кропивницького.
     
    Цієї неділі, у переддень Різдва, близько 13-години патрульні отримали виклик про скоєння грабежу на вулиці Академіка Тамма. На місці події інспектори з’ясували, що невідома жінка вихопила з рук іншої мобільний телефон та зникла в невідомому напрямку.
     
    Патрульні одразу передали прикмети підозрюваної через радіоефір. Менше ніж за півгодини за отриманим описом інший екіпаж виявив імовірну злодійку на вулиці Соборна. В подальшому 41-річну кропивничанку впізнала заявниця.
     
    Схожий випадок трапився того ж дня двома годинами раніше на автостанції №2. Поки 76-річний кропивничанин знімав у банкоматі гроші, за ним пильно стежив злодій. Та як тільки літній чоловік поклав готівку до гаманця, невідомий вихопив його з рук та спробував утекти.
     
    На щастя, на заваді йому став охоронець автостанції. Разом з патрульними, які прибули на місце менше ніж за 5 хвилин, імовірного зловмисника затримали. Ним виявився 27-річний містянин, який до того ж перебував у розшуку поліцією.
    Обоє затриманих громадян раніше вже притягалися до відповідальності за злочини. На місця подій інспектори викликали слідчих, яким і передали ймовірних зловмисників.
     
     
     
    Батьки протестували під міською радою, аби повернути безкоштовне харчування дітям АТОвців (ФОТО)
     
    8 січня, у вівторок, під стіни міської ради Кропивницького батьки деяких школярів вийшли на протест. 
     
    Невдоволення кропивничан пов'язане з тим, що наприкінці минулого року депутати підтримали рішення, згідно з яким діти деяких АТОвців позбавляються права безкоштовного харчування у закладах освіти. Згідно із нововведенням, військові, які є учасниками бойових дій і брали участь в АТО, та демобілізовані АТОвці відтепер мають самостійно сплачувати за обіди своїх дітей. Безкоштовно харчуватимуться тепер лише діти, батьки яких загинули, зникли безвісти, потрапили в полон чи отримали інвалідність під час участі в АТО, а також діти померлих учасників антитерористичної операції.
     
    - Ми сьогодні тут стоїмо, бо вважаємо рішення міської ради несправедливим. Ми хочемо звернутися до нашої влади, щоб вони знайшли кошти на харчування цих дітей. Наша країна зараз знаходиться у стані війни, тому військові та їхні родини мають бути у пріоритеті. Хлопці, які на сході, мають відчувати нашу підтримку не тільки від родини, а й від влади, - говорить організаторка мітингу Світлана Ткаченко.
     
    Так як очільника Кропивницького Андрія Райковича немає в місті, до мітингувальників вийшла начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко.
     
    - У нас є пільги, які гарантовані державою, вони дотримуються і всі пільгові категорії є в рішенні виконавчого комітету. Є пільги, які встановлюються за ініціативою депутатів, міського голови. І саме ініціатива Кропивницького харчувати дітей, батьки яких перебували в АТО, була першою в Україні. Із 2014 року ми 4 роки харчували дітей. Їхня кількість щороку збільшується, - повідомляє Лариса Костенко.
     
    Посадовиця також додала статистику: у 2014 році було 420 дітей, з бюджету виділили 100 тисяч грн. 2015 рік – 1000 дітей, з бюджету використано 800 тисяч грн. 2016 рік – 1 470 дітей, використано 2 млн 400 тис грн. 2017 – майже 2 тисячі дітей, з бюджету – 3 млн 200 тис грн. 2018 рік – 2 160 дітей, майже 5 мільйонів.
     
    Окрім цього начальниця управління освіти додала, що є міська пільга харчування дітей 1-4 класів, у яку також входять діти, батьки яких були в АТО та ООС. 
     
     
    - Більше 500 дітей харчуються, підпадаючи під категорію 1-4 класи. На це з міського бюджету виділено на 2019 рік 17 млн грн. Але міський бюджет обмежений, і ми знаємо, що є категорії, які потрібно харчувати. І коли повернеться міський голова, ми переглянемо це питання для того, щоб можливо зняти якісь категорії з фінансування, щоб харчувати категорію АТОвців, - додала Лариса Костенко.
     
    Мітингувальники створили ініціативну групу, яка має передати міського голові Кропивницького листа з вимогою переглянути рішення та віднайти кошти для харчування цієї категорії пільговиків.