Кропивничанам розповіли, як робити добрі справи у своєму місті

  • 13 січ. 2019 15:47
  • 1529
    • Новина Кропивничанам розповіли, як робити добрі справи у своєму місті Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому в бібліотеці Маланюка відбувся захід "Krop #продобро".
     
    На ньому гостям розповіли, що таке волонтерство в цілому в наш час та які існують волонтерські організації у нашому місті, області, в Україні та світі.
     
    Організували зустріч волонтерки - учасниці проекту розвитку волонтерства в Україні "Агенти волонтерства" від організації "Ukrainian Volunteer Service".
     
     
    - Ми з моєю колегою Іриною Мунтян наразі проходимо навчання в проекті "Агенти волонтерства". Таких агентів є по двоє в кожній області, усього - 50 в Україні. Ми долучаємося до різних заходів та поширюємо інформацію про волонтерство. Хочемо донести, що стати волонтером та змінювати свою країну на краще може будь-хто, - розповіла організаторка, агентка волонтерства Марина Козирєва.
     
    - У нашому місті є чимало волонтерських організацій: "ФРІ" (Фундація регіональних ініціатив), AIESEC, Агенція сталого розвитку "Хмарочос"; благодійні громадські об'єднання "Армія спасіння", "Серце матері"; організації в області: об'єднання українок "Яворина" у Помічній та багато інших, - зазначила організаторка, агентка волонтерства Діана Мілкан.
     
     
    За словами Марини, мета таких заходів - поширити волонтерство у межах регіону, підняти його на більш професійний рівень та показати, що навіть найменша добра справа має вагу.
     
    - Багато людей думають, що волонтери - це або ті, хто стоять з коробочками для збору коштів біля супермаркетів, або герої, які жертвують чималі суми для армії, хворих тощо. Насправді волонтерська справа - це не про геройство, а про те, щоб зробити щоденні маленькі добрі справи звичкою. Почати змінювати світ не складно, досить змінити власне бачення навколишньої дійсності на більш позитивне, - додала дівчина.
     
    На думку Марини та Діани, ділитися своїм досвідом з іншими - це також добра справа. Тож дівчата запросили на захід молодого художника Олександра Матейка, під керівництвом якого за 40 хвилин присутні навчилися малювати портрет людини у профіль. Ще одним приємним бонусом для гостей стали чай, кава та смаколики.
     
     
    Наприкінці зустрічі організаторки оголосили конкурс. Долучитися до нього може кожен охочий, написавши у соцмережі Фейсбук або Інстаграм три ідеї, як він чи вона може змінити світ на краще або три добрі справи, які він чи вона вже зробив / зробила, під хештегом #krop_prodobro. Найоригінальніший дописувач отримає смаколики від організаторів.
     
    Дізнатися більше про волонтерські проекти у Кропивницькому та поспілкуватися з волонтерами можна буде 19 січня о 12:00 годині у креативному центрі "KOWO".
     
    Наталка Нічишина
     
     
     
    Нагадаємо: Учасники акції зобразили на Козачому острові фігуру у формі якоря