Кіровоградщина: Коли ж нарешті судитимуть робітника прокуратури за отримання неправомірної вигоди?

  • 11 січ. 2019 11:02
  • 813
    • Новина Кіровоградщина: Коли ж нарешті судитимуть робітника прокуратури за отримання неправомірної вигоди? Ранкове місто. Кропивницький
     
    10 січня 2019 року у Знам’янському міськрайонному суді Кіровоградської області відбулось підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього начальника відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ прокуратури Кіровоградської області та її посередника у отриманні неправомірної вигоди.
     
    У зв’язку із можливим впливом обвинуваченої на результати судового розгляду через особисті знайомства та відсутністю передбаченого ч. 12 ст. 31 КПК України досвіду роботи колегією суддів заявлено самовідвід.
     
    Нагадаємо, що обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлений до суду Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою 01.06.2016.
     
    З червня 2016 по жовтень 2017 справа перебувала на розгляді Солом’янського районного суду міста Києва, де за вказаний період навіть не було оголошено обвинувальний акт. У зв’язку із неефективністю судового розгляду рішенням Вищого спеціалізованого суду від 10.10.2017 обвинувальний акт передано для розгляду до Кіровоградської області.
     
    З жовтня 2017 розгляд провадження здійснювався Ленінським районним судом м. Кіровоград. У зв’язку із звільненням головуючого судді та неможливістю утворити склад суду, у жовтні 2018 справу передано до Кіровського районного суду м. Кіровоград.
     
    Оскільки обвинувачена може мати вплив на результати судового розгляду через особисті знайомства суддями Кіровського районного суду м. Кіровоград заявлено самовідводи та у листопаді 2018 обвинувальний акт передано для розгляду до Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області.
     
    Колишній прокурор обвинувачується за ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 357 КК України, посередник − за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України.
    У разі визнання винними обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.