У Кропивницькому триває збір підписів проти переносу виступів громадян в «різне» на сесії

  • 9 січ. 2019 15:03
  • 870
    • Новина У Кропивницькому триває збір підписів проти переносу виступів громадян в «різне» на сесії Ранкове місто. Кропивницький
     
    У листопаді на сайті міської ради Кропивницького з’явився проект рішення, яким передбачається перенос виступів громадян на сесії міської ради в «різне». Тобто, виступи розглядатимуться після голосування порядку денного. 
    До цього виступи заслуховували на початку засідання. 
     
    - Більшисть питаннь, що розглядають на сесії міськради, стосусуєтся громади. Це питання земельні, дозволи аренди, податки та інше. І перед засіданням сесії проект рішенняповинен бути оприлюднений на офіційному сайті міської ради для ознайомлення не менше 20 днів. Висловити зауваженя або пропозиції по якомусь питанню громадяни можуть по закону. Але відповідь отримають після звернення на 30-й день. А це вже має бути  після голосування.
     
    А депутати, які голосують, можуть про них не знати. Тому висловити перед голосуванням свою думку з приводу якогось питання порядку денного - це єдина можливість донести позицію до прийнятя рішення.
     
    Перенос виступів громадян в "різне" - цє обмеження прав громадян і  стосуєтся кожного мешканця міста, - йдеться в петиції.
    До кінця збору необхідної кількості голосів залишилося 3 дні. 
     
    Станом на 9 січня петицію підписали лише 53 особи з 450 необхідних.