До Кропивницького прибула ікона Божої Матері «Непразна»

  • 26 груд. 2018 12:14
  • 1675
    • Новина До Кропивницького прибула ікона Божої Матері «Непразна» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора, 25 грудня, в день пам`яті святителя Спиридона Тріміфунтського Чудотворця з Київського Свято-Введенського монастиря до нашого міста прибула ікона Божої Матері «Непразна» та мощовик з частичками мощів святих жон Київських.
     
    Зустріч святинь проходила біля Благовіщенського храму. Духовенство і віряни звершили молитовну ходу навколо храму а також разом помолились.
     
    З благословіння Високопреосвященнішого Іоасафа митрополита Кіровоградського і Новомиргородського та архиєпископа Фастівського Даміана намісника Київського Свято - Введенського монастиря святині перебуватимуть у нашому місті до 1 січня включно.
     
    Ікона Божої Матері «Непразна» (дослівно «вагітна») була виявлена у Грузії, в монастирі Дибри Руиїсько-Урбниської єпархії під час реставрації фресок XIV століття.
    Ікона ілюструє Євангеліє про те, як святий праведний Іосиф дізнався, що заручена йому Діва «має в утробі від Духа Святого» і думав таємно відпустити Її.
    Богородиця зображена на образі, піднявши праву руку до голови, утираючи сльози, а лівою вказує Іосифу, що «чоловіка не знає» і є Дівою.
     
    Правлячий архієрей Руиїсько-Урбниської єпархії Грузинської Православної Церкви митрополит Іов (Акіашвілі) благословив у 2001 році написати список ікони «Непразна».
    Образ поширився у Грузії і став одним з найбільш шанованих. Перед ним моляться про дарування дітей, просять допомоги під час вагітності та про виховання і благополуччя дітей.
     
     
    Нагадаємо: Вихованці недільної школи підготували свято до дня пам`яті святителя Миколая Чудотворця