З нового року обласна лікарня зможе заробляти кошти та самостійно докупляти медичне обладнання – Лариса Андрєєва

  • 21 груд. 2018 18:39
  • 806
    • Новина З нового року обласна лікарня зможе заробляти кошти та самостійно докупляти медичне обладнання – Лариса Андрєєва Ранкове місто. Кропивницький
     
    Будучи некомерційним підприємством, обласна лікарня, співпрацюючи зі страховими компаніями, зможе отримувати додаткові кошти, за які матиме змогу виконувати ремонти своїх приміщень, купувати нове медичне обладнання та доплачувати кошти своїм працівникам. Про це в коментарі кореспонденту видання “Утренний город” повідомила головна лікарка обласної лікарні у Кропивницькому Лариса Андрєєва.
     
    - Зараз в нас йдуть перемовини з деякими нашими великими підприємствами, які хочуть укласти угоду з обласною лікарнею для надання послуг своїм працівникам через страхові компанії. Це дасть нам змогу, будучи некомерційним підприємством, отримати додаткові кошти. Коли запрацює страхова медицина, то ми зможемо за рахунок отриманих коштів оновлювати обладнання, ремонтувати відділення та доплачувати працівникам лікарні, - повідомила Андрєєва.
     
    Як зазначила Лариса Андрєєва, окрім казначейських рахунків лікарня матиме змогу відкрити і банківські. 
     
    - Якщо зараз в нас рахунки тільки в казначействі відкриті, то ми зможемо відкривати їх і в банках. Тому зміниться фінансування закладів, а також фінансові відносини між закладом і тими підприємствами, які захочуть співпрацювати, - повідомила головна лікарка.
     
    Дмитро Семенюк
     
    Нагадаємо: Скільки коштів протягом року виділяли на медичне обслуговування військових?