Українцям заборонять встановлювати газові котли

  • 21 груд. 2018 13:38
  • 1462
    • Новина Українцям заборонять встановлювати газові котли Ранкове місто. Кропивницький

    Під час будівництва багатоквартирних житлових будинків не допускається розміщення побутових газових теплогенераторів з закритими та відкритими камерами згорання. Незабаром вступить у силу відповідний ДБН щодо газопостачання. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив віце-міністр Геннадій Зубко.

    «Що ж допускається? Згідно з вимогами нового ДБН, в індивідуальних житлових будинках та багатоквартирних житлових будинках поверховістю не більше трьох поверхів допускається встановлення газових теплогенераторів сумарною тепловою потужністю до 30 кВт, що забезпечують потреби опалення та гарячого водопостачання. Їх встановлення передбачається в приміщенні кухні заввишки не менше ніж 2,2 м з наявністю природного освітлення (незалежно від наявності плити), при цьому внутрішній об'єм кухні при застосуванні теплогенераторів з відкритою камерою згорання повинен бути на 6 м3 більше, передбаченого пунктом 9.27 ДБНу і площа припливного пристрою повинна складати не менше ніж 0,025 м2; в приміщеннях кухонь, інтегрованих в структуру житлової кімнати, допускається встановлення лише теплогенераторів з закритою камерою згоряння.


    Теплова потужність конвекторів, що встановлюються у житлових приміщеннях, не повинна перевищувати 7,5 кВт, при цьому вказані приміщення повинні обладнуватись контролем довибухових концентрацій газу на рівні 20% нижньої концентраційної межі поширення полум’я.

    Часто нехтування правилами встановлення і експлуатації газових теплогенераторів призводять до трагічних наслідків — кілька поверхів злітають у повітря внаслідок вибухів. Новий ДБН покладе край цій проблемі!

    Безпекова функція — одна з найважливіших», - йдеться в повідомленні.