ПриватБанк генерує майже половину чистого комісійного доходу банківського сектора – НБУ

  • 19 груд. 2018 10:28
  • 727
    • Новина ПриватБанк генерує майже половину чистого комісійного доходу банківського сектора – НБУ Ранкове місто. Кропивницький
     
    Державний ПриватБанк домінує на ринку роздрібних безготівкових операцій та на кінець жовтня забезпечив надходження 42% чистого комісійного доходу всього банківського сектора. Про це повідомив НБУ в грудневому Звіті про фінансову стабільність.
    За даними регулятора, з початку року ПриватБанк також суттєво підвищив ефективність процентних операцій, насамперед завдяки роботі з фізичними особами.
     
    - Впроваджуючи нові сучасні технології банківського обслуговування та поглиблюючи рівень проникнення безготівкових операцій на ринку, ПриватБанк за два останні роки роботи в статусі державного банку залишається головним маркетмейкером ринку, – зазначає заступник голови правління банку Галина Пахачук. – Інноваційний підхід до впровадження послуг забезпечує банку унікальну для українського та в цілому європейського ринку модель розвитку, за якою комісійні доходи в повному обсязі покривають всі адміністративні витрати банку, що є основою для стабільної прибуткової діяльності.
     
    За даними регулятора, за 10 місяців 2018 року загалом по сектору чистий комісійний дохід зріс на 31% (насамперед за рахунок комісій за розрахунково-касове обслуговування). За темпами зростання лідирували банки, які швидко збільшували безготівкові операції з населенням.
     
    Звіт про фінансову стабільність <https://bank.gov.ua/doccatalog/document?id=83816603> – ключова публікація Національного банку України, яка має за мету проінформувати про наявні та потенційні ризики, які можуть загрожувати стабільності фінансової системи України.
     
    Прес-служба ПриватБанку у Кіровоградській області