Кропивницький: Молодь із центру «Сильні духом» кусала Калиту на вечорницях (ФОТО)

  • 19 груд. 2018 10:00
  • 891
    • Новина Кропивницький: Молодь із центру «Сильні духом» кусала Калиту на вечорницях (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    17 грудня в молодіжному центрі «Сильні духом» пройшло свято «Українські вечорниці». Про це у ФБ пише голова ГО "Серце матері" Людмила Шукрута.
     
    Воно бере свій початок з тих часів, коли не було ще не тільки комп’ютера, а й телевізора. Молодь збиралася разом попрацювати і порозважатись. Актуально це і зараз, щоб зустрітися разом – поспілкуватись, повеселитись і чогось нового навчитись.
     
     
    Головний бібліотекар Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є. Маланюка Завірюха Олена Борисівна провела цей цікавий захід, під час якого молодь дізналася про традиції святкування вечорниць нашими предками. Ліпили із солоного тіста калиту загадуючи, чия краща, той раніше одружиться. Та особливо сподобались інсценовані гадання: дістати перстень з води, не замочивши носа, зрізати цукерку з ім’ям судженої чи судженого із зав’язаними очима. Посміялись, складаючи разом небилицю. Та особливо всім сподобалось кусання калити. Всі отримали безліч позитивних емоцій, ніхто не залишився осторонь. А це головне в нашій роботі, оскільки посмішки людей, з якими працюєш, найцініше.
     
     
    Нагадаємо: Що таке Калита?