Музей Осмьоркіна запрошує на виставку художників з Дніпра

  • 18 груд. 2018 19:11
  • 1642
    • Новина Музей Осмьоркіна запрошує на виставку художників з Дніпра Ранкове місто. Кропивницький
     
    19 грудня  о 14-00 год. в художньо-меморіальному музеї Осмьоркіна у Кропивницькомку, відкриється спільна персональна виставка творів художників з міста Дніпра Олександра Василенка «Вікна» та Марії Грім «Янівські верби».
     
    Олександр Василенко закінчив Дніпровський театрально-художній коледж (2002), працював художником-декоратором у Дніпровському академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка (2005-2008), нині викладач Дніпровської дитячої художньої школи №2 та керівник студії образотворчого мистецтва «Художні майстерні» Дніпровського міського палацу дітей та юнацтва.
     
     
    Марія Грім закінчила Кіровоградський державний педагогічний інститут Винниченка, працювала викладачем в цьому вищому навчальному закладі та Київському мистецькому інституті художнього моделювання та дизайну імені Сальвадора Далі (1995-2000), нині викладач Дніпровської дитячої художньої школи №2 та керівник студії образотворчого мистецтва «Дизайн і декор» Дніпровського міського палацу дітей та юнацтва. Член Конфедерації дизайнерів і стилістів України.
     
    Педагогічну роботу художники плідно поєднують з творчою діяльністю. Є активними учасниками міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних художніх виставок, зокрема таких як: всеукраїнська художня виставка «Мальовнича Україна», м. Запоріжжя (2012); всеукраїнська виставка образотворчого мистецтва «Чарівні барви Дніпра», м. Дніпро (2012); всеукраїнська художня виставка-конкурс графічного мистецтва імені Георгія Якутовича, м. Київ (2016); всеукраїнська художня виставка «Графіка» (трієнале), м. Київ (2018), всеукраїнська художня виставка «Об’єднані Дніпром», м. Дніпро (2018) та міжнародна виставка пейзажу в художньому музеї ім. А.І.Куїнджі, м. Маріуполь (2016). Олександр Василенко неодноразово представляв свої твори на колективних виставках в музеях міста Дніпра – виставці «Коло» в художньому музеї (1999, 2004), виставках «Пам’яті Валер’яна Підмогильного» та «До 160-річчя з дня народження Івана Манжури» в музеї «Літературне Придніпров’я» (2011). Твори митців зберігаються у приватних українських та зарубіжних колекціях.
     
     
    На нинішній виставці, що є першою персональною, представлено сімдесят творів, написаних художниками в основному в 2017-2018 роках. Це - етюдні доробки в техніках акварелі, пастелі та гуаші, виконані з натури в польових умовах пленеру, які з успіхом експонувалися на пленерних виставках «#мальованевгорах» в галереї «Зелена канапа» у Львові та «Пленер в Карпатах» в музеї «Літературне Придніпров’я» в Дніпрі (2018). Куди б не їхали художники-педагоги, вони завжди беруть з собою етюдники, фарби та аркуші ґрунтованого картону, на яких змальовують уподобані краєвиди в різні пори року та доби, розповідаючи мовою фарб про красу побаченого. Розлогі Дніпровські яри, затишні куточки степової Кіровоградщини, Карпатські ландшафти, архітектурні мотиви Львова та Праги насичені прозорістю, рухом повітря та яскравим світлом барв палітри художників, закоханих в природу рідного краю.
     
    Адреса: вулиця Архітектора Паученка (Дворцова), 89