Кіровоградщина: Гучні події, що сталися у області протягом тижня

  • 15 груд. 2018 09:36
  • 959
    • Новина Кіровоградщина: Гучні події, що сталися у області протягом тижня Ранкове місто. Кропивницький
     
    З автобуса випав чоловік. Пізніше він помер 
     
    На вулиці Шевченка на зупинці біля 3­ї поліклініки з салону автобуса на зупинці випав чоловік. Кропивничанину стало зле. Йому викликали швидку, проте медики чоловіка не врятували. Про це кореспонденту видання “Утренний город” повідомив начальник КП “Електротранс” Олександр Луценко.
     
    — Минулого понеділка о 6:29 на 49­му маршруті на зупинці біля 3­ї поліклініки з автобуса випала людина. Автобус зупинився, відкрив двері, людина без свідомості випала обличчям уперед. Чоловік 1948 року народження. Йому стало зле, — розповів Олександр Луценко. 
     
    В прес­службі ГУНП в Кіровоградській області інформацію підтвердили та зазначили, що громадянин помер у лікарні. 
    — Дійсно, був зафіксований факт раптової смерті. 70­річному громадянину раптово стало погано в автобусі. Він вийшов та знепритомнів. Каретою швидкої був доставлений до лікарні, де й помер, — повідомила речниця ГУНП в Кіровоградській області Віталіна Бевзенко.
    Інформацію за цим фактом було внесено до ЄРДР за фактом “раптова смерть”. 
     
     
    У Кропивницькому СБУ блокувала ретрансляцію російських телеканалів
     
    Співробітники Служби безпеки України блокували у Кропивницькому ретрансляцію заборонених у нашій країні російських телевізійних каналів.
    Правоохоронці встановили, що один з місцевих провайдерів нелегально надавав мешканцям обласного центру послуги з ретрансляції восьми телеканалів країни­агресора. Вказаний контент не входить до Переліку іноземних програм, зміст яких не відповідає вимогам вітчизняного законодавства та Європейської конвенції про транскордонне телебачення.
     
    За інформацією СБУ, спецслужби РФ використовують функціонування російських телеканалів в Україні для поширення дезінформації та провокативних матеріалів, спрямованих на загострення суспільно­політичної ситуації в нашій державі.
    Співробітники СБУ повідомили Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення щодо правового регулювання та застосування адміністративно­правових санкції до порушника ліцензійних умов.
     
    Служба безпеки України звертається до мешканців регіону із закликом повідомляти до Управління СБУ в Кіровоградській області про виявлення в ефірах регіональних провайдерів програмної послуги (кабельне телебачення) російських телеканалів. Інформацію можна надавати за номером гарячої лінії (0522) 36­13­06, 067­567­58­44 чи на електронну поштову скриньку: usbu_kvg@ssu.gov.ua або безпосередньо Нацраді з питань телерадіомовлення.
    Інформація, що надійде до Служби безпеки України, буде належним чином перевірена.
     
     
    Вантажівка розчавила автівку разом із пасажирами
     
    На автодорозі М­22 Полтава — Олександрія в неділю, 9 грудня, сталася кривава ДТП. Про це йдеться на сторінці у Фейсбук dtp.kiev.ua.
    Водій, керуючи автомобілем MITSUBISHI LANCER, не впорався з керуванням та виїхав на полосу зустрічного руху, де зіткнувся з вантажним автомобілем MAN TGM. Унаслідок ДТП водій і пасажир автомобіля MITSUBISHI LANCER від отриманих травм загинули на місці.
     
     
     
    У маслі вершками й не пахло
     
    Держпродспоживслужба області провела позапланову перевірку одного з навчальних закладів області й виявила, що дітей годували фальшивим вершковим маслом. Про це повідомили у прес­службі відомства.
     
    Під час заходу було відібрано зразки продукції, зокрема масло солодковершкове «Селянське» з вмістом жиру 73%. 
    У зв’язку з підозрою на фальсифікацію зразки масла направили на експертизу до Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області. За результатами дослідження встановлено, що в маслі торгової марки «Красноградське», ТОВ «Богодухівський молзавод», Харківська область, вміст немолочного стороннього жиру складає 68,35%, органолептичні показники не відповідають вказаному виду продукції.
     
    Керівництво навчального закладу має припинити обіг згаданого масла.  
    Вкотре звертаємо увагу споживачів на виробників, що нині не здійснюють виробничої діяльності: ПВП «Молокозавод­Карпати», ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозинський молочний завод» та ТОВ «Полтавамолпрод». 
    У разі виявлення продукціїї вказаних виробників звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області за тел. (0522) 32 26 38 або e­mail: gudpss@kr.consumer.gov.ua.
     
     
    На перехресті у Кропивницькому зіткнулися Great Wall та Nissan (ФОТО)
     
    На розі вулиць Яновського-Ушакова сталася ДТП за участі автомобілів Great Wall та Nissan. Про це кореспонденту видання "Утренний город" повідомила речниця УПП в Кіровоградській області Яніна Ликова.
     
    "ДТП трапилась 7-го грудня близько 12-ї години на перехресті вулиць Яновського та Ушакова. Водій автомобіля Great Wall здійснював поворот ліворуч, не надав перевагу у русі автомобілю Nissan, який рухався у зустрічному напрямку. В результаті здійснив з ним зіткнення. Обидва автомобіля отримали механічні пошкодження", — повідомила Яніна Ликова. 
     
    Як зазначила речниця поліції, внаслідок ДТП ніхто не постраждав. Водій Nissan'а свою провину визнав. Сторони розійшлись по європротоколу.