Кропивницькі комунальники, попри заборону, пиляють дерева навіть у снігопад (ФОТО)

  • 13 груд. 2018 10:18
  • 1014
    • Новина Кропивницькі комунальники, попри заборону, пиляють дерева навіть у снігопад (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Вчора й сьогодні у Кропивницькому, незважаючи на заборону, комунальні служби продовжують свою звичну справу – обрізку дерев. Про це у групі Озеленення Кропивницький повідомила активістка Надія Паливода.

    «Які роботи першої необхідності проводять комунальники в час, коли місто засипає снігом, замітає всі дороги й доріжки, на вулицях пробки?

     

    Правильно - вони ріжуть дерева! Бо це зараз вкрай важливо.

     

    Навіть незважаючи на те, що законодавство забороняє проводити роботи з обрізки гілок і видалення дерев, якщо стовбури і гілки покриті снігом чи льодом. (Наказ №51 Комітету України з ЖКГ "Про затвердження Правил охорони праці під час проведення робіт з видалення дерев і пеньків у населених пунктах України").

     

    А в снігопад такі роботи недопустимі в принципі, згідно з цим же наказом, оскільки становлять підвищену небезпеку для людей.

    Але ніщо не стане на заваді хоробрим комунальникам, які, ризикуючи власним життям, спішать позбавити нас від найбільшої проблеми - від дерев.

     

    Фото за вчора, під час снігопаду, обрізка по вулицях Гагаріна і Преображенська.

     

    Сьогодні ріжуть по вулиці Тельнова», - йдеться в повідомленні.

     

    Нагадаємо, у Кропивницькому відновили проїзд під аркою.