Герої серед нас: Перехожий кропивничанин врятував школяра, який пішов під кригу

  • 13 груд. 2018 18:03
  • 1235
    • Новина Герої серед нас: Перехожий кропивничанин врятував школяра, який пішов під кригу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Минулого тижня біля дамби по вулиці Михайлівській на крихкій кризі бавились двоє школярів. Раптом крига не витримала і один з них впав у воду. Його товариш почав волати про допомогу. Дійство відбулось на очах у кропивничанина Євгена Савранського — директора спортивної школи №3, спортсмена й журналіста. Не вагаючись ні секунди, він підбіг та почав рятувати малого. Про подробиці події він особисто розповів кореспонденту “Первой городской”.
     
    Цей випадок стався 3 грудня близько 14:40. Я вийшов з дому та прямував у робочих справах. Йдучи по Михайлівській, побачив, як на кризі Інгулу бавляться двоє хлопців. Раптом на моїх очах один із них провалився у воду. Його товариш почав кликати на допомогу. Я підбіг, ліг на гранітну огорожу та намагався дістати хлопця. Мені це не вдавалося, бо було дуже високо. Стрибнув на кригу і давай його звідти діставати. На гамір, що здіймався від порятунку хлопця, підбіг чоловік та приєднався до операції. Він ліг на огорожу і взяв мою праву руку. Лівою рукою я продовжував намагатись витягти хлопця. Кілька спроб його витягти були марними, бо хлопець був одягнений в пуховик і мав важкий рюкзак на спині. Крига була крихкою. Пуховик та рюкзак набралися водою. Пізніше подивитися на те, що відбувається, зібралися зіваки. Я їм кричав, щоб викликали рятувальників. Взяв хлопця за капюшон, щосили кілька разів смикнув та витяг малого, — розповів Євген Савранський.
     
    Як він повідомив, після інциденту провів малому виховні хвилини та запропонував викликати медиків.
     
    — Коли витягли хлопця на берег, то провів йому кілька усних уроків і пояснив, що так робити не можна. Я йому запропонував викликати «швидку», але він запевнив, що живе поруч. Пізніше мені телефонували з прес­служби ДСНС та повідомили, що виклик був, але свідки подзвонили рятувальникам та його відмінили, — розповів Савранський
     
    Завершилася історія позитивно. Євген підійшов до чоловіка, з яким працювали в команді над порятунком малого, та потиснув його руку.  
    — Без допомоги чоловіка я малого не витягнув би, — додав Євген.
     
    Дмитро Семенюк