АМУ висловила подяку голові Кіровоградської ОДА Сергію Кузьменку

  • 12 груд. 2018 13:17
  • 1492
    • Новина АМУ висловила подяку голові Кіровоградської ОДА Сергію Кузьменку Ранкове місто. Кропивницький
     
    Протягом 2018 року Асоціація міст України, зокрема, і її Кіровоградске регіональне відділення, плідно співпрацювали із облдержадміністрацією в рамкам питань, що стосується впровадження реформи децентралізації в області та підтримці органів місцевого самоврядування – повідомляє Валентина Остапчук, консультатнт з питань комунікації Офісу реформ Кіровогадського РВ АМУ.
     
    Окрему подяку Асоціація міст України висловила голові Кіровоградської ОДА Сергію Кузьменку за правильний та раціональний підхід до перерозподялу освітньої субвенції місцевим бюджетам у жовтні поточного року, що дозволило здійснити виплати заробінитних плат учетилям закладів середньої освіти та не зірвати освітній процес. 
     
    В документі зокрема наголошено: «Джерелом перерозподялу коштів у Вашій області став ресурс обласного бюджету. Розуміючи механізм здійнення перерозподілу, Асоціація міст України щоро дякує Вам як голові Кіровоградської ОДА, який показав правильну та раціональну державницьку позицію. Завдяки прийнятю саме такого рішення було збережено ресутрси громад і забезпечено стабільну роботу закладів освіти в області».
    Асоціація міст України також  висловила сподівання на продовження тісної співпраці.
     
     Зауважимо, що лише 6 керівників обласних державних адміністрацій врахували під час перерозподілу освітньої субвенції містам та ОТГ лист Міністерства фінансів України від 20.09.2018 року №07010-07-21/24561 та визначили джерелом перерозподілу ресурс обласного бюджету. Подяку також надіслано:
     
    Голові Івано-Франківської обласної державної адміністрації Гончаруку Олегу Романовичу;
    Голові Сумської обласної державної адміністрації Клочку Миколі Олексійовичу;
    Голові Тернопільської обласної державної адміністрації Барні Степану Степановичу;
    Голові Хмельницької обласної державної адміністрації Лозовому Вадиму Миколайовичу;
    Голові Черкаської обласної державної адміністрації Вельбівцю Олександру Івановичу.
     
     
    Валентина Остапчук, консультант з питань комунікації Кіровоградського РВ АМУ