Обласний Центр народної творчості запрошує на виставку «Козак Мамай»

  • 10 груд. 2018 17:28
  • 1698
    • Новина Обласний Центр народної творчості запрошує на виставку «Козак Мамай» Ранкове місто. Кропивницький

    Обласний Центр народної творчості запрошуєна виставку «Козак Мамай»

     

    12 грудня о 12.00 у виставковій залі обласного Центру народної творчості (м. Кропивницький, вул. Гоголя, 66/50) відбудеться відкриття персональної виставки члена Національної спілки художників та майстрів народного мистецтв України, майстра декоративно-ужиткового мистецтва Ольги Коломієць із містаКропивницького. Про це «Утреннему городу» повідомили організатори.

     

    Автор – лауреат обласної премії в галузі архітектури, геральдики, вексилології та декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка в номінації «Декоративно-прикладне мистецтво», відома на Кіровоградщині як автор витинанок, творів живопису, вишивки бісером та перлами ікон, композицій на тему усної народної творчості, сюжетних книжкових ілюстрацій.

     

    Талановита майстриня презентує нову колекцію виробів у техніці витинання, яку створила за мотивами живописних картин про козака Мамая, що зберігаються в музейних зібраннях України. Легендарний образ козака, що грає на бандурі, традиційні козацькі атрибути Ольга Коломієць передала на папері за допомогою контурного зображення у великих розмірах.

     

    До експозиції виставки також увійшли паперові витинанки ікон, яскраві декоративні панно, створені майстринею за кращими зразками відомих українських митців.

     

    Тож завітайте до обласного Центру народної творчості та познайомтесь з авторською колекцією Ольги Коломієць, яка на одному творчому подиху створила мистецьку панораму світу витинанок.

    Нагадаємо, кропивничан запрошують на презентацію книги відомого журналіста.