Які заходи пропонує кропивничанам бібліотека імені Чижевського на наступному тижні?

  • 9 груд. 2018 14:22
  • 1144
    • Новина Які заходи пропонує кропивничанам бібліотека імені Чижевського на наступному тижні? Ранкове місто. Кропивницький

    Дайджест заходів обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського10 грудня - 16 грудня.

    12 грудня о 14.00 у відділі документів із економічних, технічних та природничих наук відбудеться презентація навчальних видань Миколи Вікторовича Анісімова, професора кафедри теорії і методики технологічної підготовки охорони праці та безпеки життєдіяльності ЦДПУ ім. В.К.Винниченка, захід також приурочений до 45-річчя виходу його першої книги “Справочник по транзисторным радиоприёмникам, радиолам и магнитофонам”.

    12 грудня о 15.00 у відділі краєзнавства відбудеться презентація альбому “Фонтани Єлисаветграда – Кіровограда – Кропивницького”, автором-укладачем якого є Олександр Едуардович Жосан. Автор здійснив спробу визначення ролі й місця фонтанів в архітектурному ландшафті нашого міста та окреслення тенденцій їх формоутворення в кінці ХІХ – першому двадцятиріччі ХХІ століття.

    13 грудня о 16.00 у відділі мистецтв відбудеться мистецький вечір “Микола Садовський: погляд із сьогодення”, присвячений дню народження знаного актора, режисера, антрепренера. Кропивницькі краєзнавці розкажуть про новітні спрямування першого українського стаціонарного театру, заснованого М. Садовським, про його театральну діяльність часів УНР, про перебування митця в еміграції.

    14 грудня о 12.00 в рамках «Краєзнавчих студій» у відділі краєзнавства відбудеться презентація книги Володимира Поліщука “Час псевдонімів і робкорів”. У книзі зібрано 33 статті, які були надруковані у республіканській газеті “День” та обласній газеті “21-й канал”.

    14 грудня о 15.00 у відділі обслуговування користувачів відбудуться «Андріївські вечорниці». В програмі заходу: зустріч з творчим етнографічним колективом від керівництвом Олександра Полячка, перегляд відеофільмів про українські вечорниці. Запрошуємо усіх бажаючих вивчати разом з нами етнічні звичаї українського народу в період зимових свят.

    15 грудня о 12.00 у відділі мистецтв відбудеться відкриття виставки з приватних колекцій родини Кир'янових та друзів художника, які досі не виставлялися на широкий загал. У другій частині заходу буде презентований новий альбом-каталог “Реальність нереального”. Запрошуємо на зустріч з творчістю одного з найкращих українських графіків, чиї роботи зберігаються у фондах багатьох музеїв України та за кордоном.

    15 грудня о 15.00 відділ мистецтв і Кропивницька станиця НСОУ «Пласт» в рамках проекту Олени Мединської «Із сонцем за плечима» запрошує взяти участь в «Андріївських вечорницях» і власнооч побачити чим жила українська молодь минулих століть! Треба лише знайти елементи українського строю - вишиванку абощо, гарно вдягнутися, взяти друзів і прийти до нас! У програмі заходу: ворожіння, українські народні забави, пісні та, звичайно ж, вареники! Заповнюй зголошення: http://bit.ly/vechornytsi

    З 5 до 14 грудня в Орхуському центрі екологічної інформації діє екологічна фотовиставка «Моя мала Батьківщина». На виставці представлені роботи учнів, вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти Кіровоградської області.

    16 грудня о 15.00 в рамках «Артхаус клубу» відбудеться показ гостросюжетного триллеру «Крижаний ліс» (Італія, 2014, реж.: Клаудіо Ноче).

    Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у заходах.

    ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

    Деталі в розділі “Що нового” http://library.kr.ua

    Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.