Надзвичайні і резонансні події події, що сталися на Кіровоградщині на минулому тижні (ФОТО)

  • 9 груд. 2018 10:09
  • 866
    • Новина Надзвичайні і резонансні події події, що сталися на Кіровоградщині на минулому тижні (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Де перебуває і які поранення має моряк з Новоукpаїнки
     
    Поранений у Керченській протоці моряк з Кіровоградщини перебуває у «Матроській тиші» 
     
    Тpоє укpаїнcьких моpяків, які були захоплені pоcіянами у полон в Чоpному моpі, мають оcколкові поpанення.
     
    Тpоє укpаїнcьких моpяків, які були поpанені під чаc атаки pоcіянами укpаїнcьких коpаблів біля Кеpченcької пpотоки, пеpебувають у лікаpні cлідчого ізолятоpа №1 у Моcкві, так званої "Матpоcької тиші". 
    Повідомляєтьcя, що у двох війcьковоcлужбовців накладений гіпc, під чаc нападу PФ вони діcтали оcколкові поpанення.
     
    Їм pоблять пеpев'язки, cтавлять кpапельниці. Адмініcтpація ізолятоpа видала зимовий одяг і взуття, чиcту поcтільну білизну... Якіcтю хаpчування поpанені задоволені, пpетензій будь-яких до медиків cанітаpної чаcтини ізолятоpа або інcпектоpам УФCІН Моcкви не мають, – повідомила адвокатка.
     
    Ваcиль Cоpока, cпівpобітник контppозвідки CБУ, який під чаc атаки PФ діcтав оcколкове поpанення pуки, пеpебуває в одиночній камеpі.
     
    Андpій Ейдеp з оcколковими поpаненнями ніг – з двома cуcідами по камеpі, які нібито допомагають йому виходити на пpогулянку. Ейдеpу також видали тpоcтину.
     
    Тpетій поpанений моpяк – Андpій Аpтеменко (уpодженець Новоукpаїнки Кіpовогpадcької облаcті) – теж пеpебуває у камеpі з двома cуcідами, у нього оcколкове поpанення pуки і пошкоджені білки очей.
     
    Відpазу піcля надходження вcі тpоє були оглянуті теpапевтом, хіpуpгом, невpопатологом та інфекціоніcтом. Їм зpобили ЕКГ, УЗД, взяті аналізи, а Аpтеменко 3 гpудня додатково оглянутий офтальмологом... Cтан уcіх тpьох пацієнтів головлікаp лікаpні оцінює як cтабільний та задовільний, – пеpедала адвокатка cлова П'ятницького.
     
     
    У Інгулі ледь не потонув підліток. Допомога надійшла вчасно
     
    Проходячи вулицею Михайлівською через міст над Інгулом, перехожий раптом побачив, як під кригу провалився 12-річний хлопчик. Пише у ФБ Директор комплексної спортивної школи № 3 м. Кропивницький Євген Савранський.
      
    "Півгодини тому опинився в потрібному місці в потрібний час. 
      Проходив вулицею Михайлівською, через міст над Інгулом. На річці утворилася крига, по ній ходили двоє школярів років 12-13-ти. Один із них підійшов впритул до місця, де вода не замерзла, крига під ним провалилася і він на моїх очах впав у воду. Другий почав кликати на допомогу.
     Я миттєво підбіг, спробував вхопити його руку з пірсу, але було зависоко. Зліз і став на кригу. Підбіг ще один чоловік. Він тримав мене з пірсу за праву руку, щоб я не провалився, а я своєю лівою рукою взяв за руку хлопця. Збіглися кілька зівак, які дивилися і не додумалися викликати 101. Кілька спроб його витягнути були невдалими - крига під ним проламувалася, але за кілька хвилин вдалося його потягнути за комір і витягнути з води. Відійшли подалі від небезпечного місця.
      Крига продовжувала тріщати, тому підсадив його на гранітну огорожу Інгулу, а слідом за ним виліз на берег. Я ішов з хлопцем і пояснював, до чого могли призвести його дурощі. Потім познайомився з моїм помічником, його звати Олександр.
     
     
    Вандалы розгромили новую детскую площадку (ФОТО)
     
    В районе Кущевки ночью неизвестные особы разрушили детскую игровую площадку: поломали новые красочные горку и домик, кусочки пластика и ДВП разбросаны по всему дворику. 
     
    "Пошла посмотрела на любимое место проведение наших детей. Это просто ***, ребята. Как так можно, чем вы думаете? Я уверена - многие поймут, о чём речь. Мы эту площадку вымолили, выстрадали. Мы тратим своё время пытаемся поддерживать чистоту, порядок. Мы делаем это для своих детей. А кто то так просто приходит, и развлекается. Эта площадка находится на Кущёвке, на безимянной улице".
     
     
     
     
    У Дім військовослужбовця кинули коктейль Молотова. Постраждала дитина
     
    У селі Михайлівка Олександрівського району постраждала сім’я воїна АТО від запального пристрою, яку кинула у вікно оселі невідома особа. Про це у ФБ пише товариш  військового Антон Мартиновський.
     
    "У нашого побратима, учасника АТО з селища Михайлівка Олександрівського району Миколи Півторака 30.11.18 трапилось горе: йому в хату вкинули коктейль Молотова. На той час вдома були дружина та 5-річна донечка. 
    Дружина отримала 40 відсотків опіків та перебуває в реанімації Кропивницького опікового центру; донька отримала 10 відсотків опіків та лежить в дитячій обласній лікарні міста Кропивницького.
    Терміново потрібні кошти на лікування, хто скільки зможе. 
     
    Номер рахунку: 5168742705873176
    Півторак Микола Юрійович", - йдеться у повідомленні.
     
    Бабуся постраждалої, Лідія Сіней, розповідає, що близько півпершої години дня почула сильний крик онуки, яка прибігла з дитиною на руках з криком: "Я дитину врятувала, нас підпалили!"
     
     
     
    Через помсту чоловік стріляв у вікно знайомої з вогнепальної зброї
     
    Поліцейські затримали чоловіка, який вчинив хуліганські дії. 
    До Маловисківського відділу поліції надійшло повідомлення від жительки міста про те, що невідома особа стріляла у вікно її будинку. На місце події прибула слідчо-оперативна група.
     
    - У ході проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено причетність до злочину 28-річного жителя міста. Чоловік начебто хотів налякати господарку будинку з особистих мотивів. 
    Особу затримано в порядку ст. 208 КПК України, повідомлено підозру у вчиненні хуліганства із застосуванням вогнепальної зброї та вирішується питання про обрання запобіжного заходу, - повідомив т.в.о. начальника Маловисківського відділу поліції Андрій Гудіма.
     
     
     
    Тіло полеглого воїна, нашого земляка, повертається на батьківщину
     
    Українцям вдалося забрати тіло полеглого героя Сергія Проданюка, який загинув на Луганщині 29 листопада в районі населеного пункту Кримське. Його вважали зниклим безвісти, а потім виявилося, що він мертвий. 
     
    Усі ці дні йшли перемови, нарешті в середу, 5 грудня, у присутності працівників ОБСЄ незаконні формування повернули тіло військового. Сергій жив на Буковині, сам родом з Кіровоградщини.