У Кропивницькому розмитнили перше авто з іноземною реєстрацією

  • 6 груд. 2018 18:06
  • 718
    • Новина У Кропивницькому розмитнили перше авто з іноземною реєстрацією Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 6 грудня, в Кропивницькому сервісному центрі МВС №3541 вперше на території Кіровоградської області відбулася реєстрація автомобіля, ввезеного з-за кордону, з екологічним стандартом нижче "Євро-5". До нещодавніх законодавчих змін щодо пільгового розмитнення автомобілів це було неможливо.
     
    Зокрема, сьогодні зареєстровано транспортний засіб марки MERCEDES-BENZ C180, 1998 року випуску зі стандартом «Євро 3». Дане авто було розмитнено за новими ставками акцизного податку.
     
    Таким чином, завдяки змінам до законодавства з`явився реальний механізм для розмитнення та реєстрації транспортних засобів з екологічною нормою нижче "Євро 5", який сьогодні і реалізувався в сервісному центрі МВС м. Кропивницький.
     
    Як повідомлялось раніше, від 25 листопада 2018 року вступили в силу зміни до Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів", які передбачають пільгові умови розмитнення протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності.