Православна Церква молитвослівно відзначає «Введення в храм Пресвятої Богородиці»

  • 4 груд. 2018 20:10
  • 1985
    • Новина Православна Церква молитвослівно відзначає «Введення в храм Пресвятої Богородиці» Ранкове місто. Кропивницький
     
    4 грудня Православною Церквою молитвослівно відзначається «Введення в храм Пресвятої Богородиці». Про це пише у ФБ Храм Благовіщення Пресвятої Богородиці.
     
    Історія свята розповідає про бездітну, зрілу пару свв. правв. Іоакима і Анну, які дуже морально страждали від бездітності. І постійно у своїх молитвах, не втрачаючи віри, просили Бога про народження дитяти! Господь подарував їм доньку, назвали її Марією. Коли їй виповнилося три роки, батьки привели її до Єрусалимського храму і віддали в руки первосвященика Захарії, батька св. Іоана Предтечі. Тобто, саме і оспівується церковними творами подія введення в храм маленької Марії, та її присвячення на служіння Господу. 
     
    Довіра Богу обертається великим чудом для людей!
     
    Після свята Введення в храмах починають звучати піснеспіви різдвяного характеру, що мають на меті налаштовувати нас до зустрічі з новонародженим Богомладенцем Христом.
     
    Вітаємо всіх вас, дорогі брати і сестри, з цим двунадесятим святом «Введення в храм Пресвятої Богородиці», і особливо вітаємо з престольним святом духовенство та вірян Преображенського Кафедрального собору у нашому місті (правий боковий вівтар і престол освячені на честь свята «Введення»). А також вітаємо владику Даміана з братією Свято - Введенського чоловічого монастиря у місті Києві з престольним святом.
     
    Щиро бажаємо непохитиної віри в Бога кожному з нас! Тої віри, котра вселяє надію і долає страх перед невідомим! 
    Нехай Господь дарує мир і благополуччя нашій Україні, а Пресвята Богородиця покриває від всякого зла!
     
    Введение во храм Пресвятой Богородицы.
     
    Тропарь, глас 4.
     
    Днесь благоволения Божия предображение,/ и человеков спасения проповедание,/ в храме Божии ясно Дева является,/ и Христа всем предвозвещает./ Той и мы велегласно возопиим:/ радуйся смотрения Зиждителева исполнение.
     
    Розпис у Благовіщенському храмі міста Кропивницький.
     
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому презентують виставу-реквієм «Війна без строку…»