Кропивницький: Щойно у Інгулі ледь не потонув підліток. Допомога надійшла вчасно

  • 3 груд. 2018 16:06
  • 3987
    • Новина Кропивницький: Щойно у Інгулі ледь не потонув підліток. Допомога надійшла вчасно Ранкове місто. Кропивницький
     
    Проходячи вулицею Михайлівською через міст над Інгулом, перехожий раптом побачив, як під кригу провалився 12-річний хлопчик. Пише у ФБ Директор комплексної спортивної школи № 3 м. Кропивницький Євген Савранський.
     
     
    "Півгодини тому опинився в потрібному місці в потрібний час. 
     
     Проходив вулицею Михайлівською, через міст над Інгулом. На річці утворилася крига, по ній ходили двоє школярів років 12-13-ти. Один із них підійшов впритул до місця, де вода не замерзла, крига під ним провалилася і він на моїх очах впав у воду. Другий почав кликати на допомогу.
     
     Я миттєво підбіг, спробував вхопити його руку з пірсу, але було зависоко. Зліз і став на кригу. Підбіг ще один чоловік. Він тримав мене з пірсу за праву руку, щоб я не провалився, а я своєю лівою рукою взяв за руку хлопця. Збіглися кілька зівак, які дивилися і не додумалися викликати 101. Кілька спроб його витягнути були невдалими - крига під ним проламувалася, але за кілька хвилин вдалося його потягнути за комір і витягнути з води. Відійшли подалі від небезпечного місця.
     
     Крига продовжувала тріщати, тому підсадив його на гранітну огорожу Інгулу, а слідом за ним виліз на берег. Я ішов з хлопцем і пояснював, до чого могли призвести його дурощі. Потім познайомився з моїм помічником, його звати Олександр.
     
    Вчителі, батьки, проводьте бесіди з дітьми, не допускайте їх на кригу! Вони не розуміють, наскільки це небезпечно!" - йдеться у повідомленні.
     
    Нагадаємо: Полоненим українським морякам привезли допомогу в Москву (ВІДЕО)