36% мешканців Кіровоградщини уклали договори із лікарями

  • 3 груд. 2018 10:05
  • 1005
    • Новина 36% мешканців Кіровоградщини уклали договори із лікарями Ранкове місто. Кропивницький
     
    У десяти областях України, в тому числі і на Кіровоградщині, укладено менше 40 відсотків від очікуваної кількості договорів із сімейними лікарями, -  про це під час П’ятого Національного прес-клуб реформ «Децентралізація: результати, виклики і перспективи»  повідомив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк. 
     
    Під час заходу організованого Асоціацією міст України Павло Ковтонюк презентував тему «Медична реформа: успіхи та плани на 2019 рік». Відповідно до оприлюднених даних найбільше 85% договорів укладено мешканцями Вінницької та підконтрольної Україні Донецькій областях. 
     
     
    - 21 мільйон людей обрали свого сімейного лікаря. 76% пацієнтів задоволені лікарями, яких обрали, - зазначив Павло Ковтонюк. 
     
    Задоволення пацієнтів урядовець пояснив на простому прикладі:
     
    - Родина із Вінниці із шістьма дітьми вже довгий час не знаходила спільної мови із дільничним педіатром, тілько-но з’явилась можливість, батьки обрали для своїх дітей іншого лікаря. І не раптом, а цілком очевидно, що ставлення до лікаря змінилось.
     
    Втім, якщо пацієнти отримали якісну послугу або ту, що їх задовольняє, лікарі і медсестри мають цілком реальну і пристойну матеріальну допомогу. 
     
     
    При спілкуванні із журналістами заступник міністра охорони здоров'я висловив сподівання, що у першому кварталі 2019 року усі українці матимуть свого сімейного лікаря, адже вже з другого півріччя 2019 році стартуватиме друга фаза реформи, що стосуватиметься амбулаторного лікування. 
     
     
    Валентина Остапчук, консультант з питань комунікації Офісу реформ Кіровоградського РВ АМУ
    Фото Ковтанюк
     
    Нагадаэмо: Чи відчули українці медичну реформу?