Гучні та кримінальні події, що сталися на Кіровоградщині на минулому тижні (ФОТО, ВІДЕО)

  • 2 груд. 2018 10:03
  • 956
    • Новина Гучні та кримінальні події, що сталися на Кіровоградщині на минулому тижні (ФОТО, ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Захоплений у полон командир катеру Роман Мокряк, родом з Кіровоградщини, відмовився давати свідчення ФСБ
     
    Командир малого броньованого артилерійського катеру Військово-морських сил ЗС України «Бердянськ» старший лейтенант Роман Мокряк відмовився відповідати на питання співробітників російського ФСБ та «зізнатись» на відео в не вчинених ним злочинах. 
    Інформація стала відома від правозахисників, що займаються правовою підтримкою наших полонених в окупованому Криму.
     
    - Він відмінний офіцер та смілива людина. Послав чекістів по відомому адресу, – розказав співбесідник видання.
     
    Під час штурму катер під командуванням Романа Мокряка був ушкоджений росіянами, внаслідок чого майже вся команда катеру отримала поранення та не змогла чинити опір агресору.
     
    Роман Мокряк народився у 1986 році в селі Карлівка Кіровоградської області. Починав службу у Севастополі на підводному човні «Запоріжжя». Після окупації Криму залишився вірним присязі та продовжив службу на ракетному катері «Прилуки».
    У 2016 році прийняв під командування найновіший тоді броньований артилерійський катер з бортовим номером U175, який згодом отримав ім’я «Бердянськ».
     
     
     
    Вогнеборці до шостої ранку гасили будівлю по Дворцовій  (ВІДЕО)
     
    Вогнеборці до 6:30 ліквідовували пожежу нежитлової будівлі по вулиці Дворцовій 8-а у Кропивницькому. До гасіння було залучено 65 чоловік особового складу та 13 одиниць техніки. Про це в коментарі кореспонденту видання «Утренний город» повідомила речниця УДСНС в Кіровоградській області Оксана Мачак.
     
    - О 23:28 до служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу нежитлової будівлі за адресою місто Кропивницький, вулиця Дворцова 8-а. На момент прибуття першого підрозділу о 23:34 було встановлено, що спостерігається відкрите горіння на площі близько 60 м2 на другому поверсі. Також було сильне задимлення на другому поверсі та покрівлі  усієї площі будівлі, - прокоментувала Мачак.
     
    Як зазначила речниця ДСНС, було оголошено третій номер виклику, оскільки була загроза розповсюдження пожежі на покрівлю суміжної двоповерхової будівлі. Станом на 2:50  загрозу розповсюдження пожежі на покрівлю цієї будівлі  ліквідували. О 3:46 пожежу  локалізували, а о 6:30 повністю загасили. 
     
    Причини та збитки наразі встановлюються.
     
     
     
    Студент випав з вікна
     
    В одному з гутрожитків Льотної академії Національного авіаційного університету (м. Кропивницький, вул. Добровольського) серед ночі трапився інцидент. Студент другого курсу, який навчається на пілота,  випав з другого поверху гуртожитку.
    В коментарі сайту «Кіровоград24» речниця ЛАНАУ Олена Ковальова підтвердила, що інцидент дійсно трапився. Вже створена внутрішня комісія, яка з’ясовуватиме обставини події. Представники академії провідали хлопця в лікарні. У нього немає ні переломів, ні струсу мозку, лише синці. Лікарі запевнили, що його життю нічого не загрожує.
     
     
    Під час пожежі загинуло одразу двоє чоловіків
     
    В Онуфріївському районі під час гасіння пожежі рятувальники виявили в будинку тіла двох загиблих чоловіків. 
    27 листопада о 07:10 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на території приватного домоволодіння у с. Успенка Онуфріївського району. На момент прибуття пожежно-рятувального підрозділу на місце події у житловому будинку горіли речі домашнього вжитку на площі 12 м2, двері та вікна. Під час гасіння пожежі рятувальники виявили тіла двох загиблих чоловіків – 1948 та 1968 р.н.
     
    Причини пожежі та обставини загибелі громадян з’ясовують фахівці.