FEST миру, радості, добра у Кропивницькому

  • 2 груд. 2018 09:06
  • 1456
    • Новина FEST миру, радості, добра у Кропивницькому Ранкове місто. Кропивницький
     
    У жовтні у Кропивницькому  відбувся Фестиваль-конкурс дитячої, юнацької та молодіжної творчості „FEST миру, радості, добра”. Основна мета заходу — підтримка творчо обдарованих дітей та молоді. Проект передбачає поєднання культури з життям у різних реаліях. Особлива складова Фестивалю – це соціально-благодійний аспект,  направлений на виховання у молодого покоління бажання підтримки та допомоги тим, хто її потребує. 
     
    Завдяки партнерській підтримці Кіровоградського обласного художнього музею  12-13 жовтня відбулися цікаві заходи: виставка-конкурс дитячих малюнків та благодійний аукціон з метою надання адресної допомоги. Лоти для аукціону організаторам надали учасники фестивалю та майстрині нашого міста.
     
    В рамках фестивалю відбулися благодійні концерти з  подарунками  для вихованців Кіровоградського будинку дитини, хворих дітей обласної дитячої лікарні, осіб похилого віку та інвалідів Кропивницького психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням,  а святковою концертною програмою ми привітали військовослужбовців з Днем захисника України.
     
     
    Проект «FEST миру, радості, добра» зібрав у коло своїх  друзів  965 учасників  творчих колективів різних жанрів і напрямків роботи з Кіровоградської області та міста Кропивницький.  До уваги  членів  журі, вболівальників та глядачів на головній сцені Кіровоградщини були  представлені 152  виступи солістів, груп малих та великих форм у номінаціях: хореографія, вокал, гра на музичних інструментах, оригінальне мистецтво. Головний принцип оцінювання виступів наших учасників – це неупередженість, об'єктивність та відповідність оцінок критеріям кожного жанру. Використання електронних протоколів у роботі членів журі та програми комп'ютерного підрахунку результатів дали можливість обрати і нагородити кращі виступи в кожній номінації. Команда проекту з великим задоволенням передала в руки  переможців, призерів  та дипломантів нагороди  призового фонду «FEST миру, радості, добра»: іменні дипломи всім учасникам, солодощі колективам, 150 медалей, дипломи та ексклюзивні кубки володарям  I, II, III премій (сім комплектів),  подарунки та квіти керівникам колективів.                    
     
     
    Особливі  нагороди  фестивалю – Кубки з відзнакою «Гран-прi»  отримали  такі конкурсні номери:
    1.  «Лебеді Кохання» (повітряні гімнасти) Станіслав Павленко та Аніта Куць, Новомиргород  (оригінальне мистецтво, групи).
    2. «Дубо Танець», хореографічний ансамбль «Алегро»,  Кропивницький (хореографічне мистецтво, групи). 
    3. «Хора Дін Молдова», Кропивницький, ЦДЮТ «Вікторія» (вокальне мистецтво, соло).
    4. «Добрий ранок, Україно» — дует «Веснянка», Кропивницький (вокальне мистецтво, групи).
    5. «Кубінський Танець»,  Манько Володимир,  Богданівка (гра на музичних інструментах, соло).
    6. «Полька Піцикато», Ксенженко Анастасія, Батаєв Микола, Новоукраїнка (гра на музичних інструментах, групи).
    7.  «Шоу з крилами», колектив східного танцю «Шакти», Кропивницький (хореографічне мистецтво, соло).    
    Проект реалізовано за фінансової підтримки Українського культурного фонду. Команда проекту щиро завдячує  ВСІМ, хто долучився до участі та підтримки  «FEST миру, радості, добра».