У Києві презентували другу частину книги "Червоний" про "українця, що перемагає"

  • 30 лист. 2018 10:34
  • 1670
    • Новина У Києві презентували другу частину книги «Червоний» про «українця, що перемагає» Ранкове місто. Кропивницький
     
    У київському "Клубі Сімейного Дозвілля" відбулася перша презентація роману Андрія Кокотюхи "Червоний: без лінії фронту", передає кореспондент сайту "Утренний город".
     
     
    Книга є продовженням історії про воїна УПА Данила Червоного, який у 40-х роках потрапив у радянський концтабір та зміг з нього врятуватися. Фільм за "Червоним" вийшов 2017 року та отримав численні нагороди. У серпні 2017 року Андрій Кокотюха побував з презентацією фільму та книги у Кропивницькому.
     
    - Ця книга є приквелом до першої частини "Червоного", тобто розповідає про події, що передували ув'язненню Данила Червоного та його втечі. У фільмі головний герой постав мовчазним, заглибленим у себе, тому я вирішив написати сценарій для другого фільму, в якому пояснюються причини, чому він таким став. Під час написання я радився з істориками, зокрема з Тернопільщини, і з'ясував, що прототип Червоного існував. Цю людину звали Омелян Польовий, і багато фактів з його біографії збігаються з біографією мого героя. Завдяки цьому і книга, і фільм максимально наближені до реальних історичних подій. Таке дійсно могло трапитися у 40-х роках на Тернопільщині. Родзинкою обох частин книги є однакова кількість сторінок - 314. Так вийшло не випадково, це був мій задум, - розповів Андрій Кокотюха.
     
     
    На презентації були присутні продюсер фільму, актори, історик-консультант автора та представник видавництва.
     
    - У Європі практика, коли спершу народжується фільм, а за ним пишеться книга, відома давно. Зараз вона стає популярною і в нас, так сталося і з цією історією. Дехто з акторів ще навіть не встиг дочитати книгу і не знає долю своїх героїв. Аншглаги під час показів першої частини "Червоного" у кінотеатрах показали, що людям цікаві історичні фільми. Наразі тривають зйомки другої частини "Червоного". Стрічка вийде на екрани восени 2019 року. - додав продюсер фільму Володимир Філіппов.
     
     
    Під час заходу охочі поставили запитання автору книги та творцям кіноверсії.
     
    - Неписаним гаслом попереднього фільму були слова "українець, що перемагає". Оскільки він завершився фразою головного героя: "Хтось має бути першим", - то саме вона стала гаслом нового фільму на знімальному майданчику, - зазначив актор Максим Панченко.
     
    Після презентації розпочався продаж роману у книгарнях країни.
     
    Наталя Нічишина
     
     
    Нагадаємо: Вже рік минув, як пішов у інший світ незламний борець за українську державу, ветеран УПА дід Сорока