У Кропивницькому заспівали зіркові члени журі «Голосу серця» (ФОТО, ВІДЕО)

  • 29 лист. 2018 12:29
  • 2843
  •  
    Учора, 28 листопада, у Кіровоградському музичному коледжі з концерту за участю провідних митців та студентів стартував третій фестиваль-конкурс вокального мистецтва «Голос серця». На сцені в супроводі студентського симфонічного оркестру під керуванням Лариси Голіусової виступили педагоги – солісти Олександр Безай (баритон), Анастасія Безай (сопрано) та володарка унікального голосу, лауреат Національної Шевченківської премії народна артистка України Лідія Забіляста. 
     
     
     
    Усі вони є членами журі «Голосу серця», які поєднують артистичну діяльність із викладанням у різних навчальних закладах: подружжя Безай – у музичному коледжі в Кропивницькому, Лідія Забіляста (вона ж голова журі) – в Київській музичній академії імені Чайковського.  
     
     
    Протягом години в залі звучала оперна музика Верді, Масканьї, Пуччіні. Живописною «групою підтримки» для солістів стали студентські хорові колективи: мішаний хор (керівник – Надія Шост) та жіночий хор Prima Vista (керівник – Оксана Трушина). 
     
     
    У фіналі концерту прозвучала знаменита «Застільна» з «Травіати» Верді. Як і годиться, артисти тримали в руках фужери з шампанським і випромінювали щастя. Глядачам настільки сподобався цей номер, що музиканти виконали його на «біс» після бурхливих овацій.     
     
     
    Цей захід став вдалим втіленням ідеї творчої майстерні, в якій досвідчені педагоги передають свій досвід початківцям. Так, до програми фестивалю-конкурсу вже не перший рік включають майстер-клас доцента кафедри сольного співу НМАУ імені Чайковського Лідії Забілястої – однієї з найвідоміших випускниць Кіровоградського музичного коледжу, артистки зі світовою славою і, що найприємніше, уродженки Кіровоградщини.
     
     
    - Я завжди залюбки відгукуюсь і беру участь у журі будь-яких конкурсів – від міжнародних до локальних, - розповідає Лідія Леонідівна, яка разом із директоркою коледжу Ларисою Голіусовою стояла біля витоків «Голосу серця». – Для мене дуже важливо зануритись в атмосферу сучасної музики, знати, чим живуть і дихають молоді виконавці. На щастя, майже щоразу вдається відкрити нові імена, побачити в них артистів з великим майбутнім. Дуже символічно, що це відбувається в рідному для мене закладі, де я зростала й робила свої перші кроки до великого мистецтва.
     
     
    Цьогоріч у фестивалі-конкурсі бере участь понад 40 учасників з Кіровоградської та інших областей України. Сьогодні проходять конкурсні змагання, а о 15.30 відбудуться урочисте закриття, нагородження та концерт лауреатів. Режисери концерту – актори Кіровоградського обласного музично-драматичного театру імені Кропивницького Галина Романюк та Олексій Дорошев.
     
    Людмила Макей
     
     
    Нагадаємо: Нейгаузу і не снилося! Перша музична школа Кропивницького відсвяткувала 85-й ювілей