Юна кропивничанка виборола "золото" на Чемпіонаті Світу з пауєрліфтінгу

  • 28 лист. 2018 14:06
  • 2327
    • Новина Юна кропивничанка виборола «золото» на Чемпіонаті Світу з пауєрліфтінгу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Наприкінці минулого тижня, впродовж 23 – 25 листопада, у Києві відбувся Чемпіонат Світу з пауєрліфтінгу та окремих вправ (GPA-IPO & GPA-D World Championship 2018), який було проведено міжнародними альтернативними федераціями GPA (Global Powerlifting Alliance), IPO (International Powerlifting Organization), а також українською альтернативною федерацією пауєрліфтінгу UPC (Ukrainian Powerlifting Committee).
     
    Про це у ФБ розповідає матір спортсменки Світлана Стеценко  
     
     
    На участь у змаганнях заявилися 350 спортсменів у 565 номінаціях з майже 20 країн світу - України, Азербайджану, Білоруси, Бразилії, Грузії, Ізраїлю, Індії, Перу, Польщі, США, Туреччини, Фінляндії, Чилі тощо.
     
    У  змаганнях брала участь і юна мешканка з Кропивницького, учениця НВО № 25 Стеценко Анастасія, яка виступала у двох номінаціях – пауєрліфтінгу (триборство) та жимі лежачі, за виступ у яких в своєму класі (вагова категорія – до 67,5 кг, вікова категорія – TEEN 1, тобто 13-15 років) здобула золоті медалі у кожній номінації та, відповідно, отримала звання Чемпіону Світу 2018 року з пауєрліфтінгу та жиму лежачі за версіями федерацій GPA (Global Powerlifting Alliance) та UPC (Ukrainian Powerlifting Committee).
     
     
    Сама Анастасія досить критично поставилась до своїх результатів, зазначивши, що не змогла повністю реалізувати свій потенціал, виступила дещо гірше, ніж розраховувала, але подолавши вагу в 105 кг у присіді, 60 кг – у жимі лежачі та 110 кг – у становій тязі, сумарно зібрала 275 кг, й за результатами свого виступу змогла встановити у пауєрліфтінгу в своєму класі нові рекорди Світу, Європи та України за версіями федерацій GPA-D та UPC.
     
    Тренує молоду спортсменку її батько Юрій Стеценко, який також захоплюється цим видом спорту та вкладає усю душу у спортивні досягнення своєї доньки.
     
    Дівчинка, якій зараз 15 років, навчається у 10-му класі у 25-ій школі. Крім зайнять спортом Анастасія захоплюється музикою та танцями, мріє після закінчення школи вступити до медичного університету.
     
    У планах Анастасії на наступний рік підготовка та участь у чемпіонаті України (UPC) та кубку Євразії (GPA/IPO Eurasian Powerlifting Сup). 
     
     
    Нагадаємо: Історична перемога олександрійців над славетним українським клубом "Динамо"