На Кіровоградщині поки що не планується проведення часткової чи то повної мобілізації

  • 28 лист. 2018 13:25
  • 1056
    • Новина На Кіровоградщині поки що не планується проведення часткової чи то повної мобілізації Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 28 листопада, у Кропивницькому голова обласної Спілки офіцерів України Андрій Бойко провів прес-конференцію стосовно введення воєнного стану на деяких територіях України, а саме - що відбувається і як діяти. 
     
    - Агресія з боку Росії до України почалася не вчора і не тиждень тому, ще у 2014 році. Ми однозначно підтримуємо введення військового стану і, можливо, це треба було зробити набагато раньше, - говорить Андрій Бойко. - Найгіршим у такій ситуації є паніка. Ми закликаємо населення тримати себе в руках. Ніяких обмежень свободи громадян не буде. Нам треба бути готовими до будь-яких ситуацій та об'єднуватися. Адже тільки разом ми чогось варті. 
     
    Голова Національного корпусу у Кропивницькому Дмитро Потоцький розповів, що вони разом із Національною дружиною проводять підготовку цивільного населення. 
     
    - Ми проводимо стрільби, проводимо тренування з медичної підготовки і все, що може допомогти у воєному стані. Тому долучайтеся і ви. Наша адреса: вулиці Ельворті, 5, другий поверх - штаб Національного корпусу, - повідомляє Дмитро Потоцький. 
     
    У свою чергу заступник обласного військового комісаріату Кіровоградської області Олег Молчанов заспокоює населення. 
     
    - На території нашої області не планується проведення часткової чи то повної мобілізації. Якщо виникне така потреба, то у першу чергу буде залучено оперативний резерв першої черги. Це ті військовослужбовці, які вже мають певний досвід участі у бойових діях, - говорить Олег Молчанов. 
     
    До того ж командир територіального загону Української добровольчої армії у області, Ігор Козуб, закликає перевірити у місті бомбосховища, аби у разі чого ними можна було скористатися.
     
    Аліна Кулик
     
    Нагадаємо: Кожна з десяти областей отримає конкретні інструкції щодо воєнного стану