Окупанти взяли під варту моряків з Кіровоградщини. Їм інкримінують незаконний перетин кордону

  • 28 лист. 2018 08:46
  • 1296
    • Новина Окупанти взяли під варту моряків з Кіровоградщини. Їм інкримінують незаконний перетин кордону Ранкове місто. Кропивницький

    «Керченський міський суд» взяв під варту 15 військовослужбовців ВМС України строком на два місяці. Серед них двоє жителів Кіровоградщини Андрій Артеменко та Роман Мокряк. Про це повідомляє інформаційне агентство «Кримінформ», інформує «Утренний город».

    "Керченський міський суд" 27 листопада 2018 року взяв під варту на два місяці, до 25 січня 2019 року, ще трьох військовослужбовців ВМС України, які були поранені під час обстрілу і захоплення українських кораблів співробітниками ФСБ в Керченській протоці.

    Всім трьом військовослужбовцям закидають частина 3 статті 322 КК РФ (Незаконне перетинання Державного кордону РФ).

    Раніше повідомлялося, що в медустанові Керчі перебували Андрій Артеменко, Андрій Ейдер і Василь Сорока. Раніше "Київський районний суд" Сімферополя 27 листопада 2018 року взяв під варту на 1 місяць і 29 днів, до 25 січня 2019 року військовослужбовців ВМС України: Володимир Варимез, Віктор Беспальченко, Володимир Терещенко, Сергій Цибізов, Андрій Оприск , Юрій Будз, Михайло Власюк, Сергій Попов, Богдан Головаш, Роман Мокряк, Сергій Чуліба і Владислав Костишин», - йдеться в повідомленні.

    Нагадаємо, 25 листопада російські судна обстріляли українські кораблі в районі Керченської протоки. Внаслідок агресії шестеро українських моряків отримали поранення. Три кораблі українських ВМС та понад 20 моряків захоплені Росією.
    Наступного дня на позачерговому засіданні Верховної Ради України депутати проголосували за запровадження воєнного стану в десяти областях, що межують з країною-агресором, а також із внутрішніми водами Азово-Керченської акваторії.
     
     
    Нагадаємо: Захоплений у полон командир катеру Роман Мокряк, родом з Кіровоградщини, відмовився давати свідчення ФСБ
     
                       65 вогнеборців до 6-ї ранку гасили будівлю по Дворцовій