Україна цінує внесок США у питанні визнання Голодомору геноцидом українського народу, – Володимир Гройсман

  • 27 лист. 2018 09:31
  • 770
    • Новина Україна цінує внесок США у питанні визнання Голодомору геноцидом українського народу, – Володимир Гройсман Ранкове місто. Кропивницький
     
    Україна цінує внесок США у питанні визнання Голодомору геноцидом українського народу, – Володимир Гройсман під час зустрічі з Конгресменом Сандером Левіном
     
    Україна цінує внесок Сполучених Штатів Америки в питанні визнання Голодомору 1932-1933 років актом геноциду українського народу. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Конгресменом Сандером Левіном. Протягом останніх десятиліть Левін був активним лобістом інтересів України, засуджував  Голодомор 1932-1933 років в Україні і виступав за визнання його геноцидом українців. 24 листопада він приїхав вшанувати пам’ять загиблих і взяв участь у жалобних заходах. 
     
    «Я вдячний за Вашу позицію, - сказав Володимир Гройсман. - Знаю та глибоко ціную Ваші багаторічні невтомні зусилля з поширення правди про Голодомор та визнання цього злочину як геноциду українського народу».
     
    Співрозмовники відзначили, що правда про Голодомор, як злочин тоталітарного режиму без строку давності, має бути і надалі поширена світом.