Відтепер місцеві бюджети отримуватимуть 37% надходжень від рентної плати за використання лісових ресурсів

  • 26 лист. 2018 13:36
  • 1278
    • Новина Відтепер місцеві бюджети отримуватимуть 37% надходжень від рентної плати за використання лісових ресурсів Ранкове місто. Кропивницький
     
    В Бюджетному та Податковому кодексах прийняті важливі для місцевого самоврядування зміни 
     
    Для забезпечення врахування інтересів місцевого самоврядування та недопущення перекладання на місцеві бюджети додаткових фінансових навантажень Асоціація міст України брала активну участь у підготовці Бюджетного та Податкового кодексів. В результаті дій АМУ прийняті важливі зміни, - повідомляє Кіровоградське РВ АМУ.
     
    В Бюджетному кодексі України:
     
    за бюджетами міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад закріплено 37% надходжень від рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів у частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування (потенційні доходи від податку у 2019 році ставитимуть 380 млн. гривень);
    передбачено, що адміністративні штрафи та інші штрафні санкції, що накладаються виконавчими органами місцевих рад за порушення законодавства про працю, зараховуються до відповідних місцевих бюджетів (зміни вступають в силу з 1 січня).
     
    У Податковому кодексі України:
     
    передбачено збільшення ставки рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів на 50%;
    передбачається скасування пільг зі сплати плати за землю за земельні ділянки, надані для залізниць у межах смуг відведення (така необхідність виникла після того, як у 2018 році держава встановила для підприємств залізничного транспорту податкову преференцію із сплати податку за землю, а втрати у 1,2 млрд грн, понесені місцевими бюджетами, не були відшкодовані державою).
     
    Нагадаємо: У Благовіщенському безробітні підзаробляють на прибиранні снігу