Як газ або світло: кропивничани платитимуть за сміття окремим тарифом

  • 25 лист. 2018 18:06
  • 1059
    • Новина Як газ або світло: кропивничани платитимуть за сміття окремим тарифом Ранкове місто. Кропивницький

    Кропивничани платитимуть за вивіз сміття окремо від тарифу за обслуговування будинку. Перерахунок тарифу в ЖЕО кропивничани зможуть виконувати вже з першого грудня. Про це в коментарі кореспонденту видання “Утренний город” повідомила керівниця ТОВ “Екостайл” Тетяна Мартовіцька.

    - Раніше наші містяни сплачували за вивіз сміття і ця послуга була у них в структурі квартирної плати. Зараз це буде окрема послуга. Раніше сам розрахунок передбачав кількість мешканців в будинку, які були зареєстровані, і вони ділилися на квадратні метри цього будинку. В такий спосіб отримували вартість в структурі квартирної плати. Тепер кожен буде платити за ту кількість мешканців, яка зареєстрована в їхній оселі. Платити містяни будуть лише з того моменту, коли отримають квитанцію за вивіз твердих побутових відходів. До цього моменту вони, як і раніше, сплачують до ЖЕО, - повідомила Тетяна Мартовіцька.

     

    Як зазначила керівниця підприємства, квитанцію працівники підприємства розноситимемуть у спосіб, як це робить “Кіровоградгаз” та “Обленерго”, до поштових скриньок.

    - Це буде квитанція, в якій ми будемо роз’ясняти мешканцям, чому так робимо, що потрібно робити, - пояснила Мартовіцька.

    Нагадаємо, у Кропивницькому водій сміттєвоза спричинив ДТП по Преображенській.

    Дмитро Семенюк