У Благовіщенському безробітні підзаробляють на прибиранні снігу

  • 22 лист. 2018 11:56
  • 1025
    • Новина У Благовіщенському безробітні підзаробляють на прибиранні снігу Ранкове місто. Кропивницький
     
    У зв'язку зі сніговими заметами, які утворились по всій території Кіровоградщини, і у Благовіщенському виникла потреба у додатковій робочій силі.
     
    До цієї роботи, окрім спеціалізованих підприємств міста та району, які займаються благоустроєм, долучилися й інші підприємства, де також виникла потреба прибрати сніг на прилеглих територіях, не відволікаючи при цьому основний персонал від виробничого процесу.
     
     
    З метою організації оперативного прибирання снігових наметів Благовіщенська районна філія обласного центру зайнятості уклала договір з Благовіщенським міським підприємством «Комунальник»  щодо проведення тимчасових робіт на території міста.
     
     - Сьогодні зголосилися працювати на нашому підприємстві дві особи, – розповів керівник міським підприємством «Комунальник» Олександр Мазур. – Саме зараз вони розчищатимуть від снігу та льоду прилеглу територію пішохідних доріжок, зупинок громадського транспорту та прилеглої території до них, забезпечують доступ до закладів соціальної сфери, улюблених місць відпочинку мешканців та гостей міста.
     
    Загалом цьогоріч дане підприємство дало тимчасову роботу 10 місцевим мешканцям. 
    Громадські та інші роботи тимчасового характеру є дуже важливими для будь-якої території, тому вони будуть продовжуватись і в подальшому.
     
    Загалом, упродовж цього року за сприяння районної філії обласного центру зайнятості до участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 358  незайнятих трудовою діяльністю громадян.
     
     
    Це результат співпраці служби зайнятості, місцевих органів влади та роботодавців. Шукачі роботи, хоч і тимчасово, але отримують дієву матеріальну підтримку, у них підвищується мотивація до праці та з'являється шанс закріпитися на постійному робочому місці.
     
    Світлана Крива, провідний фахівець з питань зайнятості Благовіщенської районної філії обласного центру зайнятості