Благородна місія чинити добро. Кропивничани долучились до книжкового аукціону на підтримку хлопчика

  • 21 лист. 2018 16:11
  • 912
    • Новина Благородна місія чинити добро. Кропивничани долучились до книжкового аукціону на підтримку хлопчика Ранкове місто. Кропивницький
     
     Обласна дитяча бібліотека імені Т. Шевченка відкрила свої двері для проведення другого у Кропивницькому благодійного книжкового аукціону. 
     
    Вісімнадцятого листопада під чуйним керівництвом Романа Любарського, кропивницького поета і журналіста, відбувся захід, приурочений збору коштів для Даниїла Калька. 
    Редакція «Первой городской газеты» неодноразово повідомляла про біду, яка прийшла в родину маленького Дані. У дев’ять місяців хлопчику діагностували двосторонню сенсоневральну глухоту 4-го ступеня.  Необхідна кохлеарна імплантація. В Україні вартість імпланта становить 30 000$, але сім’я знайшла варіант за кордоном вартістю в 18 000$. Не вистачає останньої тисячі. 
     
    Небайдужі волонтери міста прийшли на допомогу. Стрічки місцевих та всеукраїнських видань майоріли оголошеннями про збір коштів. Набула розголосу ситуація й про викрадені кошти з банківського рахунку сім’ї. На щастя, шахраїв спіймали. І от, коли не вистачає останньої тисячі доларів, на виручку прийшла редакція газети «Народне слово» та інформаційна агенція CBN.
     
    Ініціатори заходу зібрали понад 20 екземплярів книг місцевих та всеукраїнських письменників. Це були книги, надані видавництвом “Імекс”, і з власної колекції організаторів  аукціону. Серед них відомі кропивницькі автори: Антоніна Корінь, Павло Чорний, Валерій М’ятович.
     
    Вартість лотів стартувала від 50 до 200 гривень. До участі долучилися рідні й друзі родини Кальків. Не обійшли увагою й громадські активісти — служба УДСНС в області, придбала не один лот. А також редакція газети “Кіровоградська правда” та місцева журналістка, одна з організаторок аукціону Олена Сидорова.
     
     
    Найдорожче оцінив книги Тігран Хачатрян, який купував лоти через свого представника, а саме по 500 гривень примірник.
     
    —  Дякую всім, хто долучився до аукціону. Для нас важлива підтримка кожного. Саме завдяки таким людям, завдячуючи вірі в мене та мого сина, у нас є сила й наснага боротися з цією бідою, - говорить мама Даниїла.
     
    Всього на аукціоні зібрано 4000 гривень. Цього замало, тому збір коштів триває. Допомогти можна, перерахувавши кошти на картку «Приватбанку»: 5168 7426 0060 8834 (Ірина Калько).
     
    P.S. Редакція «Первой городской газеты» також долучилась до акції та придбала для малюка Дані книгу Олени Горобець «Киця Кропивницького».
     
    Конкурс журналістських матеріалів «Поспішай творити добро!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом.
     
    Євгенія Котенко 
             
    Фото з сайту CBN