Верховна Рада дала «добро» на перейменування Кіровоградської області. Слово за Конституційним судом

  • 20 лист. 2018 18:32
  • 892
    • Новина Верховна Рада дала «добро» на перейменування Кіровоградської області. Слово за Конституційним судом Ранкове місто. Кропивницький

    Сьогодні на пленарному засіданні сесії Верховної Ради України восьмого скликання був розглянутий і прийнятий за основу законопроект про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Кіровоградської області) і про його направлення до Конституційного Суду України (№8380/П).

     

    Про цей йдеться на офіційному сайті Верховної Ради України.

     

    «Прийнято Постанову "Про включення до порядку денного сесії Верховної Ради України восьмого скликання законопроекту про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Кіровоградської області) і про його направлення до Конституційного Суду України".

     

    Верховна Рада України включила до порядку денного сесії Верховної Ради України восьмого скликання законопроект про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Кіровоградської області) (реєстр. № 8380), поданий 153 народними депутатами.

    Законопроект про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Кіровоградської області) направлено до Конституційного Суду України для одержання висновку щодо відповідності його вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

     

    Проект Постанови зареєстровано за №8380/П», - йдеться в повідомленні.

     

    Також народні обранці розглянули питання перейменування Кіровоградського району.

     

    «Народні депутати приступили до розгляду проекту Постанови про перейменування Кіровоградського району Кіровоградської області №4906.

     

    Прийнято Постанову "Про перейменування Кіровоградського району Кіровоградської області".

     

    Постановою відповідно до пункту 29 частини першої статті 85 Конституції України, пункту 8 статті 7 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" перейменовано Кіровоградський район Кіровоградської області на Кропивницький район.

     

    Проект Постанови зареєстровано за №4906», - повідомляє прес-служба Верховної Ради.