Ректору Донецького медуніверситету, де виявили серйозні фінансові оборудки, погрожують розправою

  • 19 лист. 2018 14:41
  • 1460
    • Новина Ректору Донецького медуніверситету, де виявили серйозні фінансові оборудки, погрожують розправою Ранкове місто. Кропивницький

    На ректора Донецького медичного університету Петра Кондратенка напали, побили й надсилають есемески з погрозами. Про це повідомив нещодавно призначений помічник ректора Сергій Нестеров під час прес-конференції, присвяченій міжнародному скандалу у виші-переселенці.

    – Зараз ми проводимо внутрішній аудит і надати більш детальну інформацію ми зможемо лише по його закінченню. Можу лише сказати, що нашому ректорові погрожують, його побили під під’їздом, і він зараз знаходиться під державною охороною. Усі це речі ректор пов’язує лише з одним: він не хоче миритися з тими корупційними схемами, які у нас на місцях організували деякі співробітники університету разом із фірмами-контрактерами, зазначив Сергій Нестеров.

    Він також зазначив, що зараз навчальний заклад активно вирішує питання з фінансуванням і університет існуватиме у будь-якому випадку. Проте наразі керівництво звинувачує деяких співробітників університету та деякі фірми-контрактери у шахрайстві.

    – Ми розуміємо, що студенти стали жертвами шахраїв так само, як і ми. Сума заборгованості наразі становить 31 мільйон гривень та 1 мільйон євро. При такомуфінансовомустані неможливо надавати дійсно якісне навчання студентам, - говорить Сергій Нестеров.

    Нагадаємо, Донецький медичний університет не рекомендують студентам за кордоном через скандал з оплатою за навчання студентів-іноземців.