19 листопада Міністри закордонних справ ЄС обговорять Україну

  • 19 лист. 2018 12:03
  • 1045
    • Новина 19 листопада Міністри закордонних справ ЄС обговорять Україну Ранкове місто. Кропивницький
     
    У понеділок, 19 листопада, міністри закордонних справ країн-членів ЄС під час зустрічі Ради Євросоюзу обговорять питання, пов’язані з Україною. Головуватиме на зустрічі Висока представниця ЄС із закордонних справ і безпекової політики Федеріка Моґеріні.
     
    Міністри обміняються думками з приводу останніх подій в Україні. Зокрема, вони обговорять ситуацію в Азовському морі та “вибори” у так званих “ЛНР” і “ДНР”, що відбулися 11 листопада. Також міністри можуть торкнутися питань, пов’язаних з процесом реформ в Україні та підтримкою Євросоюзу в цьому.
     
    Під час саміту, який відбувся у Брюсселі 9 липня, ЄС вкотре наголосив на своїй непохитній підтримці та відданості незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України у рамках кордонів, визнаних міжнародною спільнотою. Також Євросоюз та Україна підтвердили свої безперервні зобов’язання щодо зміцнення політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС, ґрунтуючись на Угоді про асоціацію.
     
    Європейський Союз визнав вагомий прогрес, якого Україна досягла у процесі реформ. Він є вкрай важливим для задоволення потреб українських громадян і зміцнення стійкості України перед зовнішніми проблемами, з якими вона зіштовхнулася.
     
    Під час Ради асоціації, що запланована на 17 грудня, ЄС та Україна матимуть нагоду здійснити перегляд прогресу у впровадженні реформ. Також обидві сторони обговорять інші важливі питання двосторонньої та світової співпраці.
     
    Востаннє питання України під час зустрічі Ради ЄС міністри обговорювали 19 березня - після візиту Федеріки Моґеріні до Києва, що відбувся 11-12 березня.
     
    Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їхніх народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їх народами, та з народами з-поза їхніх меж.
     
    Нагадаємо: У липні-вересні парламентські партії витратили понад 200 мільйонів державних коштів