Клуб авторської пісні та поезії «Байгород» побував у гостях у школярів (ФОТО)

  • 18 лист. 2018 18:02
  • 1891
    • Новина Клуб авторської пісні та поезії «Байгород» побував у гостях у школярів (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    В рамках Місячника української писемності та мови в НВО №32 відбулася зустріч з головою Клубу авторської пісні та поезії «Байгород» Віктором Холявком.

    Він розкрив перед дітьми світ пісні та поезії. «Байгород» існує у місті більше трьох років. За цей час проведено вечори до ювілейних дат поетів, письменників, фестивалі авторської пісні та поезії, концерти, виступи місцевих авторів, зустрічі з юнацькою аудиторією та інші заходи. Учасники Клубу запрошують на свої заходи талановитих людей з інших міст Украіни.

    • Цьогоріч ми мали можливість познайомитися з бардами із Запоріжжя Г.Киящук і О.Швидким; взяли участь у заходах до Дня батька, Дня захисників України, вечорі романсу та інших, - розповідає Віктор Холявко.

    На заходах «Байгороду» виступали сам В.Холявко, С.Соколенко, П.Золотарьов, В.Могильний, А.Шульга, А.Фоменко, П.Семеон, М.Радкевич, В.Трусіхін (м.Краків, Польща), а також поети А.М.Корінь, О.Антоненко, В.Кондратенко-Процун, Р.Любарський, Т.Березняк, Н.Бідненко, Н.Шнитке, О.Надутенко, А.Курганський.

     

    Віктор Валентинович – інженер, не має музичної освіти, але співає, пише музику. Він написав близько 40 пісень. Сам грає на гітарі, а його син – на фортепіано.

    Віктор Холявко заспівав свою пісню на вірші Віктора Бронюка «Ранок на сніданок». Звучали пісні на вірші Л.Кокиної «Кіровоград», В.Яремчука «Алгоритм», А.Корінь «Лелеки над Припят`ю» та інші. Дуже сподобалася дітям пісня «Естафета», яку автор присвятив своїм батьку та  сину.

     

    До речі, серед школярів є також таланти. Зокрема, учениця 7-Б класу Софія Данилко виконала серенаду на гітарі. Віктор Валентинович запросив дітей до клубу «Байгород», до фестивалів, які проходять у Кропивницькому та Запоріжжі.

    Учні були у захваті від пісень, які виконав В.В.Холявко: «Чудак» (на слова А.Чорної), «С тучки на тучку» та «Якось вранці у суботу прилетіли бегемоти». Присутні подивилися презентацію «Байгорода», ознайомилися з виставкою літератури до Дня української писемності та мови.

     

    А ще В.В.Холявко розпочав в цьому році новий проект «Вільне спілкування англійською через пісню». Заняття проходять по четвергам у приміщенні мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Винниченка.

    Алла Бабенко, бібліотекар НВО №32