Шукають донорів для десятирічного помічнянця, в якого від удару електрострумом обпечено майже 80 відсотків тіла (ФОТО)

  • 17 лист. 2018 16:08
  • 1082
    • Новина Шукають донорів для десятирічного помічнянця, в якого від удару електрострумом обпечено майже 80 відсотків тіла (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Терміново потрібні донори кровідля десятирічного Максима Зборовського на понеділок,19 листопада.Про це «Утреннему городу» повідомили родичі хлопчика, в якого після ураження електрострумом обпечено майже 80 відсотків тіла.

     

     

    Трагедія сталась минулого тижня у Помічній. 10-річний Максим Зборовський виліз на потяг, щоби зробити селфі, та необережно доторкнувся до електричної високовольтної мережі. Його вдарило високовольтним розрядом потужністю 27 000 вольт.

     

    • Максим зараз перебуває в дуже тяжкому стані в Кіровоградській обласній дитячій лікарні, - каже родичка хлопчика, Ольга Заборовська. - Просимо усіх небайдужих допомогти.

     

    Кров можна здати у відділені транфузіології Кіровоградської обласної лікарні (Кропивницький, просп. Університетський,  2/5 , 8 поверх).Необхідно зазначати, що ви є донором для Зборовського Максима. Донорам при собі мати паспорт та дотримуватись певних правил. Лікарі запевняють, що потрібні донори з будь-якою групою крові.

     

    • Відгукнулось багато людей, які хочуть допомогти нашому Максимку. Я ніколи не могла подумати, що є стільки безкорисливих людей в наш час. Спасибі всім за підтримку і розуміння, - каже Ольга Заборовська.

     

    Нагадаємо, Максим живе з бабусею, бо його батьки працюють за кордоном. На сьогоднішній день стан школяра стабільно тяжкий, хворий постійно потребує переливання крові. У обласній лікарні у Кропивницькому Максиму роблять пересадку шкіри, донором для нього стала рідна мати, яка повернулася додому з Європи.