Чому Донецький медичний університет не рекомендують студентам за кордоном?

  • 16 лист. 2018 13:18
  • 2806
    • Новина Чому Донецький медичний університет не рекомендують студентам за кордоном? Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    16 листопада у Кропивницькому відбулася прес-конференція стосовно конфлікту іноземних студентів та ДНУ, який переїхав із Донецька до обласного центру. 
     
    За словами Олега Коротенка, представника компанії-контактера ТОВ "Українські освітні послуги", посольство Індії не рекомендує своїм студентам навчатися у Донецькому Національному Університеті.
     
    - Наша фірма почала співпрацю з ДНУ ще з 2010 року. Ми популяризуємо цей університет по всьому світові. Сьогодні ДНУ позиціонує себе як університет світового рівня. Якщо так, то будьте ласкаві, надайте якісну освіту студентам, бо коли вони повертаються до своїх країн - у них там виникають проблеми з підтвердження своїх дипломів. Нещодавно надійшов протест в посольство Індії від іноземних студентів, що університет не рекомендований для проходження навчання студентами Індії, - повідомляє Олег Коротенко.
     
    Стосовно неоплачених чеків представник компанії-контактера зазначив, що по кожному студенту є банківські виписки, де є підтвердження того, що гроші за навчання іноземних студентів таки потрапили до університету. У разі необхідності фірма-контактер готова надати їх.
     
    - Тому не може бути й мови про те, що хтось чогось недоплатив. Більше того, якщо це правда, то кожного студента за умови неуплати університет має змогу відрахувати. Але ні одного студента, з яким ми співпрацюємо, не було відраховано, - додав Олег Коротенко.
     
    Колишній декан міжнародного факультету Олександр Мухін розповів, що студенти-третьокурсники не мають необхідної навчальної бази для засвоєння матеріалу.
     
    - Учні третього курсу мають «крутитися» у медичних закладах, вони повинні бачити практичну частину. А замість цього вони вчать відео-уроки та читають літературу з електронних ресурсів. Тобто, навіть звичайної бібліотеки немає! Як студент може стати гарним лікарем, вивчаючи хірургію за книжками? – говорить Олександр Мухін.
     
    У свою чергу український студент ДНУ Сергій Цивінський побоюється, що університет без іноземних студентів не буде існувати.
     
    - Що тоді нам робити, якщо не буде фінансування? – запитує хлопець помічника ректора Сергія Несторова.
     
    Той у свою чергу відповів, що університет існуватиме у будь-якому випадку, а наразі вирішується питання з його фінансуванням.
    У середньому іноземний студент за рік навчання у Донецькому медичному університеті сплачує від 2 до 3,5 тисяч доларів за рік. А всього тут, у Кропивницькому, навчається більше тисячі студентів-іноземців.
     
    Аліна Кулик