Уряд забезпечив всі можливості для «Укргазвидобування» працювати ефективно

  • 15 лист. 2018 16:01
  • 762
    • Новина Уряд забезпечив всі можливості для «Укргазвидобування» працювати ефективно Ранкове місто. Кропивницький
    Володимир Кістіон: Уряд забезпечив всі можливості для «Укргазвидобування» працювати ефективно
     
    Україна з року в рік зменшує споживання природного газу – щорічно орієнтовно на 10%. Це відбувається за рахунок енергоефективності українських домогосподарств та частково теплої зими. Якщо урядова програма з нарощення власного видобутку газу 20/20 виконуватиметься державною компанією «Укргазвидобування» належним чином, Україна зможе вже в найближчій перспективі відмовитися від імпортного газу і забезпечувати потреби населення та ТКЕ власним енергоресурсом. Так вважає Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.
     
    За його словами, залежність української економіки від імпорту газу залишається все ще стабільно високою - дефіцит газу складає близько 10-12 млрд м3 на рік.
     
    Віце-прем’єр-міністр нагадав, що Уряд прийняв комплексну програму розвитку газовидобувної галузі України і ще у 2016 році поставив завдання перед ДК «Укргазвидобування» якнайшвидше забезпечити населення та теплокомуненерго газом власного видобутку.
     
    Схвалена також Дорожня карта з проведення міжнародних нафтогазових аукціонів, імплементація якої відкриває шлях для приходу в Україну новітніх світових технологій газовидобутку та забезпечує бізнесу, як українському, так і міжнародному, рівні й прозорі умови конкуренції.
     
    - Уряд зі свого боку надав всі можливості «Укргазвидобуванню», яке володіє 45% (415 млрд м3 із понад 924 млрд м3) всіх підтверджених запасів природного газу в Україні, працювати ефективно й відповідально. Однак сьогодні, на жаль, обсяги буріння 2018 року не забезпечують планові обсяги видобутку газу, визначені урядовою програмою газовидобутку 20/20, - наголошує Володимир Кістіон.
     
    І додає, що мотивувати до ефективного результату державну компанію повинна єдина мета: за кілька років Україна має стати енергетично незалежною й самодостатньою.
     
    - Потенціал в «Укргазвидобування» великий, ресурсів достатньо. Потрібно сфокусуватися на поставленому Урядом завданні і пришвидшити заходи з інтенсифікації видобутку, які дають швидший та головне своєчасний результат: більше свердловин, більше операцій з гідророзриву, більше дожимних станцій – більше товарного газу, - резюмує Віце-прем’єр-міністр.
     
    Департамент інформації 
    та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України