На Кіровоградщині триває процес децентралізації

  • 15 лист. 2018 11:38
  • 822
    • Новина На Кіровоградщині триває процес децентралізації Ранкове місто. Кропивницький
     
    Потенційна Петрівська ОТГ отримала позитивний висновок про відповідність Конституції та законам України проектів рішень «Про добровільне об’єднання територіальних громад», яке підписав підписав голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко, - повідомляє Кіровоградське РВ АМУ.
     
     За результатами розгляду встановлено, що проекти рішень Петрівської селищної та Водянської сільської рад відповідають основним умовам добровільного об’єднання відповідно до статті 4 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».
     
    «До створення ОТГ із центром у селищі Петрове територія рухалась останні два роки. Було розглянуто чимало варіантів об’єднання. Нинішній формат від самого початку був економічно обґрунтований і не викликає жодних пересторог щодо спроможності та відповідності методикам, - так прокоментував подію Анатолій Абрамов, консультант з бюджетних питань Офісу реформ Кіровоградського РВ Асоціації міст України. 
     
    Зауважмо, територія громади розташована в межах однієї області та є нерозривною. При прийнятті рішень щодо об’єднання були взяті до уваги історичні, природні, етнічні, культурні та інші чинники, що впливають на соціально-економічний розвиток, якість та доступність публічних послуг. Проекти рішень підготовлено з дотриманням порядку добровільного об’єднання та пройшли обов’язкове громадське обговорення.
     
    Наступний крок на шляху створення ОТГ - затвердження остаточних рішень на сесіях селищної і сільської рад. Найімовірніше, перші вибори в ОТГ відбудуть навесні 2019 року.
     
    Відповідно до Перспективного плану на території Петрівського району має утворитись три об’єднані територіальні громади: Петрівська селищна ОТГ,  Ганнівська та  Новостародубська сільські ОТГ.  
     
    Валентина Остапчук,
    Консультант з питань комунікації Кіровоградського РВ АМУ
     
     
    Нагадаємо: Катеринівську ОТГ чекають кадрові зміни