Більшість заяв Юлії Тимошенко не відповідають дійсності

  • 14 лист. 2018 20:00
  • 1194
    • Новина Більшість заяв Юлії Тимошенко не відповідають дійсності Ранкове місто. Кропивницький
     
    Лідерка «ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко оперує переважно маніпулятивною інформацією у своїх публічних виступах.
    Такий висновок зробили експерти проекту «Дослівно», проаналізувавши виступи політика під час Погоджувальної ради 5 листопада та під час брифінгу у кулуарах Верховної Ради, який транслював телеканал «NewsOne» 1 жовтня.
     
    Для аналізу експерти відібрали декілька фактів, на які спиралася Юлія Тимошенко. З п’яти проаналізованих одна заява виявилась неправдивою, дві– маніпулятивними, одна – перебільшенням, ще одна була правдивою. 
     
    - У заявах Юлії Тимошенко наші експерти зафіксували низку неточностей та маніпуляцій, - зауважив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.
     
    В рамках проекту «Дослівно» проходить фактчекінг заяв провідних політиків. Раніше було проаналізовано заяви Володимира Гройсмана, Вадима Рабіновича, Міхеіла Саакашвілі, Олега Ляшка, Надії Савченко, Семена Семенченка, Арсенія Яценюка, Ігоря Гриніва, Сергія Капліна, Андрія Садового, Анатолія Гриценка та Артура Герасимова.
     
    1 А на лікування наших дітей та важкохворих людей за кордоном взагалі нічого не витрачають. Що в цьому бюджеті, що в наступному. Просто помирають люди.
     
    Неправда
     
    Щорічно у Державному бюджеті передбачається фінансування програми «Лікування громадян України за кордоном». Воно становить 389,9 млн грн.
     
     
    2 В країні, яка собі вже не може зайвого шматка хліба купити, у країни, найбіднішої в світі.
     
    Маніпуляція
     
    Згідно з даними нового звіту МВФ, Україна є найбіднішою країною Європи, а не світу.
     
    3 Наша фракція безумовно підтримує створення ТСК.
     
    Правда 
     
    6 жовтня  більшість (17 з 20) депутатів «Батьківщини» проголосували за проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.
     
    4 Негайно запобігти великій авантюрі, великій крадіжці, яка сьогодні готується і реалізовується в Україні. Це продаж майже 50% ГСТ.
     
    Маніпуляція
     
    Продаж газотранспортної системи України неможливий. Ще у серпні 2014 року ВР ухвалила закон, що дозволяє залучати іноземного інвестора або консорціум компаній в капітал системного оператора ГТС на умовах 49%. Відповідний закон також підтримали 73 з 86 депутатів «Батьківщини». 
     
    Станом на 2018 рік, тривають консультації з потенційними партнерами щодо управління ГТС, яка залишиться у власності держави.
     
    5 Наша ГТС коштує приблизно 300 млрд доларів. Це, що її побудувати з нуля таку саму, як вона у нас є сьогодні.
     
    Перебільшення
     
    За підрахунками члена наглядової ради Інститут енергетичних досліджень Юрія Корольчука
    будівництво абсолютно нової ГСТ може коштувати 350-400 млрд дол.
     
    Проект «Дослівно» аналізує як політичні сили, окремі політики виконують свої обіцянки. Експерти Комітету виборців перевіряють і досліджують публічні вислови політиків, законотворчі ініціативи, виборчі програми. 
     
    Прес-служба ВГО «КВУ»
     
     
    Нагадаємо: «Батьківщина» заплатила 100 млн гривень за рекламу «Нового курсу»