Кропивницький стає прикладом для інших міст: про результати проекту "Будь видимим"

  • 14 лист. 2018 14:40
  • 1204
    • Новина Кропивницький стає прикладом для інших міст: про результати проекту «Будь видимим» Ранкове місто. Кропивницький
     
    14 листопада у Кропивницькому Агенція сталого розвитку "Хмарочос" разом із патрульною поліцією міста підбили підсумки проекту "Будь видимим: комплексна програма підвищення рівня безпеки пішоходів із використанням світловідбиваючих елементів у місті Кропивницькому".
     
    Автор проекту Сергій Ткаченко та координаторка проекту Ірина Ткаченко перейняли досвід Естонії, де безпеці пішоходів приділяють велику увагу. 
     
    - Під час написання проекту нами рухала статистика по ДТП за участю пішоходів. У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи повинні виділити себе для того, щоб водій міг своєчасно побачити та зреагувати на учасника дорожнього руху. Світловідбиваючі елементи дають змогу водієві побачити маленьких пішоходів за 130-300 метрів, - повідомляє Ірина Ткаченко. 
     
    За період дії проекту Агенція сталого розвитку "Хмарочос" разом із патрульною поліцією провела більше 230 просвітницьких заходів та презентацій. 
     
    - Про Кропивницький вже говорять на рівні України як про місто, яке впроваджує такий важливий безпековий проект. Інші міста беруть приклад із нас, що є дуже позитивним досвідом, - додає Ірина Ткаченко. 
     
    Придбати такий світловідбиваючий елемент можна у будь-якому спеціалізованому інтернет-магазині або ж зробити самому за відео-інструкцією, яка є на сторінці Агенції "Хмарочос".
     
    Під час зустрічі також презентували серію просвітницьких роликів про світловідбивні системи захисту.
     
    Аліна Кулик
     
     
    Нагадаємо: Як у Кропивницькому вітали працівників сільського господарства (ФОТО)