Чотири тисячі сімей рятувальників та поліцейських вже зможуть отримати власне житло

  • 14 лист. 2018 17:09
  • 802
    • Новина Чотири тисячі сімей рятувальників та поліцейських вже зможуть отримати власне житло Ранкове місто. Кропивницький
     
    Арсен Аваков: До кінця року чотири тисячі сімей рятувальників та поліцейських вже зможуть отримати власне житло
     
    Міністерство внутрішніх справ внесло проект постанови про перерозподіл коштів, передбачених для міністерства на 2018 рік, аби вже цього року 2 мільярди гривень були направлені на реалізацію лізингового проекту на придбання житла.
     
    Розподіл платежу виглядатиме наступним чином: за рахунок держави будуть компенсовані витрати по обслуговуванню договору-лізингу (100%) та частина лізингових платежів (до 40 %). Сума компенсації буде залежати від стажу роботи та складу родини, - наголосив міністр.
     
    Він поточнив, що маючи вислугу: від 5 до 10 років – щомісячний платіж зменшується на 10%; від 10 до 15 років – на 20%; від 15 років – на 30%. Окрім цього, за наявності дітей платіж зменшується ще на 5% за кожну дитину».
     
    Арсен Аваков зазначив, що для участі у програмі необхідно декілька умов: вислуга не менше 2-х років, окрім учасників бойових дій; не менше 5-ти років до виходу на пенсію; співробітник має перебувати на квартирному обліку; строк лізингу не більше 20-ти років. Також є опція дострокового погашення.
     
    Окремо міністр наголосив, що сума щомісячної виплати не буде перевищувати 25 відсотків від грошового забезпечення.