Говоримо про аліменти: стоїмо на захисті прав дитини на належне утримання

  • 14 лист. 2018 14:08
  • 832
    • Новина Говоримо про аліменти: стоїмо на захисті прав дитини на належне утримання Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Під час наради, що відбулася днями у приміщенні Долинської районної філії обласного центру зайнятості з представниками районного відділу державної виконавчої служби, обговорено питання взаємодії зазначених структур щодо забезпечення виконання вимог законодавства про стягнення аліментів.
     
    У нараді взяли участь заступник начальника Долинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Ірина Піліпенко та старший державний виконавець Лілія Огородник. 
     
    Розпочинаючи нараду представники виконавчої служби поінформували присутніх про положення чинного законодавства про посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів. Ознайомили також із  нововведеннями сімейного та процесуального законодавства, що розширюють можливості застосування спрощеної процедури для отримання рішення про стягнення аліментів.
     
    Акцентували увагу на тому, що прийняття нових нормативних документів дозволить зменшити заборгованість зі сплати аліментів, а також забезпечить належне утримання осіб, які отримують аліменти.
     
    - Прийняття останніх змін повинно призвести до створення дієвих механізмів, які унеможливлюватимуть злісним неплатникам аліментів використовувати передбачені механізми для ухилення від сплати аліментів, затягувати розгляд судових справ, а також сплачувати необґрунтовано малий їхній розмір, - зазначила Ірина Піліпенко.
     
    У свою чергу директор Долинської районної філії обласного центру зайнятості Марина Соловйова запевнила, що служба зайнятості вживає активних заходів сприяння зайнятості безробітних громадян, аби скоротити термін їхнього перебування на обліку. Служба зайнятості надає широкий спектр соціальних послуг, що сприяють якнайшвидшому поверненню незайнятих громадян, у т.ч. тих, які сплачують аліменти, до трудової діяльності.
     
    За результатами наради прийнято відповідні рішення, що спрямовані на виконання положень чинного законодавства щодо посилення захисту права дитини на належне утримання.
     
     М. Соловйова, директор Долинської районної філії обласного центру зайнятості
     
    Нагадаємо: Не сплатив аліменти - не сядеш за кермо!