Абітурієнтам варто потурбуватися про оформлення ID-картки

  • 13 лист. 2018 19:10
  • 844
    • Новина Абітурієнтам варто потурбуватися про оформлення ID-картки Ранкове місто. Кропивницький
     
    Для реєстрації на ЗНО та вступу до вишів варто завчасно потурбуватись про оформлення ID-картки
     
    Школярам, які у 2019 році проходитимуть незалежне зовнішнє оцінювання або планують вступити на молодшого спеціаліста чи молодшого бакалавра до навчального закладу після 11-го класу, мають своєчасно подбати про оформлення ID-картки.
     
    Нині паспорт вперше оформлюється після досягнення особою 14-річного віку. Для отримання ID-картки потрібно не пізніше, ніж через місяць після досягнення 14 років, звернутись до підрозділу Управління Державної міграційної служби області за зареєстрованим місцем проживання. Ця адміністративна послуга є безкоштовною.
     
    Для школярів своєчасне оформлення паспорта є необхідним, адже його копію потрібно подавати в комплекті документів для реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання. Цей же документ пред'являється учасником ЗНО для допуску до пункту тестування. 
    Подавати для реєстрації інший документ можуть лише окремі категорії учнів.
     
    Окрім того, питання своєчасного отримання паспорта є актуальним для тих школярів, які 2019 року планують вступати на молодшого спеціаліста чи молодшого бакалавра після 9-го класу. Під час подання заяви на втуп необхідно пред'явити оригінал документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, і подати його копію. Одним з таких документів є паспорт громадянина України. Водночас свідоцтво про народження не є документом, що посвідчує особу.
     
    Тому майбутнім вступникам варто заздалегідь потурбуватися про оформлення паспорта, адже вступати за свідоцтвом про народження зможуть лише ті учні, яким 14 років виповниться після 1 травня 2019 року. 
     
     
    Управління державної служби України в Кіровоградській області
     
    Нагадаємо: Порядок призначення житлової субсидії знову змінився