Кропивницький: "Синдром Плюшкіна" невиліковний. Комунальники вивозять сміття, а господарі знову зносять (ФОТО)

  • 13 лист. 2018 13:04
  • 2080
    • Новина Кропивницький: «Синдром Плюшкіна» невиліковний. Комунальники вивозять сміття, а господарі знову зносять (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    На сьогоднішній день з Маркшейдерського провулку вивезли вже десять вантажівок сміття. Про це у ФБ пише начальник спецінспекції м. Кропивницький Андрій Максюта.
     
    "Але... обіцянок двох громадян (про яких ми вже говорили і яким компетентні установи допомогли з отриманням усіх можливих та передбачених законодавством соціальних допомог та пільг) більше не носити непотріб і не захламлювати вулицю та ділянку, на якій розташований їхній будинок, вистачило приблизно на 1 місяць. Один з них знову розпочав стягувати додому відходи. Просто мотлох тягне і все.
     
    Роботи по вивозу зупинені. 
    Тому що це може бути безкінечно - вони носять, їм вивозять, їм вивозять, вони знову зносять.
     
    Поки не зносили новий хлам - аж розвиднілося трохи, зменшилися завали і вже аж будинок стало видно (раніше все було завалено сміттям аж майже в рівень даху будинку!). Але...
     
     
    Зараз буде звільнено вулицю від сміття. Надалі комісія, створена у Фортечній районній раді, звернеться до лікувальної установи задля обстеження цих громадян і надання висновку фахівців відносно їхніх дій. І далі питання буде вирішуватися згідно до чинного законодавства.
     
    Триматимемо на контролі питання і всі адреси, де аналогічні ситуації. Зорієнтуємо офіційно органи соціального захисту населення про такі проблемні точки і таких громадян",  - йдеться у повідомленні.
     
     
    Довідка
     
    Силогоманія або хордінг (англ. Compulsive hoarding), патологічне накопичення, синдром Плюшкіна, синдром Мессі тощо — різновид нав'язливої поведінки що проявляється у збиранні, накопиченні та зберіганні речей, що не використовуються у повсякденному житті. Зазвичай це речі домашнього ужитку або їх залишки, що через їх надмірне накопичення можуть стояти на заваді використання окремих житлових приміщень, квартир та помешкань загалом за їх безпосереднім функціональним призначенням. Люди, що страждають такого типу розладами при зовні нормальному способі життя, через безлад у помешканні, створюють великі перешкоди для власних соціальних контактів та мають чимало проблем у спілкуванні з родичами. У 2013 році силогоманію було включено до 5 видання діагностичного посібника з розумових розладів.
     
    Нагадаємо: Синдром Плюшкіна. Житель Балашівки назбирав величезні купи сміття на своєму подвір’ї
     
     
    Нагадаємо: На каналі Інтер вийшов сюжет про ймовірну вирубку дерев на вулиці Київській (ВІДЕО)